5 laži koje muškarci kažu na facebooku

2

Da li koristite facebook da upoznate potencijalne partnere? Niste jedini. Ukoliko to ne radite, možda propuštate mnoge prilike. Zašto? Uz facebook prostoji transparentnost, jer možete vidjeti slike potencijalnih partnera, pročitati njihove ineterakcije i imati veće razumijevanje za njihovu svakodnevnu stvarnost. Možete ih čak malo i “istražiti”, raspitati se o njima kod zajedničkih prijatelja, analizirati fotografije, dobiti osjećaj o njihovoj ličnosti na osnovu interakcija sa prijateljima na “zidu”.

Pa, to je zaista moguće ukoliko su oni iskreni. Opasnost, kada je riječ o facebooku, leži u tome što se može kreirati identitet koji ne mora da se poklapa sa identitetom u stvarnom svijetu. Kada je riječ o lažima i prevarama kojima se muškarci koriste, one se svode na sledeće.

 

Ljubavni status

Ljubavni status može biti veoma varljiv. Možete se izjasniti kao samac, u vezi, zaručena, udana, u građanskom braku, u otvorenoj vezi, u komplikovanoj vrsti veze, razdvojena, razvedena, udovica – ili da izbjegnete bilo kakav odgovor na ovo pitanje. Čak iako je njegov status “samac” – nemoj u to vjerovati. Možda mu treba još “malo” vremena da ga promijeni. Istraži malo stvari prije nego povjeruješ. Pogledaj fotografije. Ili ga jednostavno pitaj. Ukoliko mu dovoljno vjeruješ da bi izašla van sa njim, onda se ne bi trebala ni ustručavati da ga pitaš da li je slobodan ili ne.

 

Prijatelji

Ovo je jedno od područja u kojima vas fecebook ozbiljno može zavarati. Vas dvoje možda imate 15 ili 2 zajednička prijatelja i to ti automatski može dati osjećaj ugodnosti i bezbjednosti (“Prijatelj je sa mojim drugom iz srednje škole pa mora da je dobar čovjek kojem mogu vjerovati”). Zapravo i ne. Činjenica je da zahtjev za prijateljstvo možete poslati bilo kome, a skoro 95% osoba koje koriste društvenu mrežu prihvataju i zahtjev za prijateljstvo osoba koje ne poznaju (posebno kada se facebook više koristi u poslovne svrhe).

 

Godine

Nisi sigurna da li on ima onoliko godina koliko i kaže? Kontaktiraj zajedničke prijatelje, pokušaj saznati koje godine je završio školu ili fakultet, aktivnosti, navike, način izražavanja te vidi da li se to podudara sa onim što on govori.

 

Zanimanje

Šta “preduzetnik”, “glumac”, “biznismen” ili “direktor” zapravo znače? Da li je on direktor bezimene kompanije koja ostvaruje tek toliko profita da on može platiti svoje račune? Ljudi veoma često vole da sebi “dodijele” zvanja i zanimanja sa kojima nemaju veze. Opet, bilo bi dobro da ga pitaš. Ako je već “biznismen”, trebao bi znati bez zamuckivanja da ti objasni čime se konkretno bavi.

 

Hobi

Da li on voli da putuje, izlazi po restoranima ili skupim kafićima? Otkud znaš? Znaš li da on uopšte ne mora biti na nekom mjestu, a da pomoću određenih aplikacija na facebooku može objaviti kao da je bio? Znaš? Odlično. Imaj to na umu kada budeš stupala u kontakt s njim. Putovanja i skupocjenosti (satovi, automobili i slično) samo su neke od stvari o kojima muškarci najčešće lažu na društvenim mrežama. Budi oprezna.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info