11 laganih načina da istaknete oči

0

“Oči su ogledalo duše” i, u najvećem broju slučajeva, prva stvar koju drugi primijete na nama. Upravo zbog toga bi i trebalo da što češće ističete vaše oči i njihovu ljepotu. Ne znate kako da to najefikasnije uradite? Pridržavajte se sljedećih savjeta.

Plave oči


Ako imate plave oči i želite da ih dodatno istaknete, počnite time što ćete koristiti pravu sjenku. Smeđa, bež i srebrna najbolje funkcionišu, ali ih nipošto nemojte nanositi skupa.

Smeđe oči


Oči smeđe boje najbolje se ističu korištenjem zlatne, plave ili sjenke boje tena. Ono što ih ističe zapravo su kontrastne boje.

Zelene oči


Znate li koje boje ih najviše ističu? Vrhunski šminkeri preporučuju ljubičastu, plavu, srebrnu i ružičastu.

Male oči


Male oči često ne dolaze do izražaja, ali i u ovom slučaju postoje određeni trikovi koje možete primijeniti. Ajlajner nanesite na gornju liniju trepavica, od sredine ka spoljašnjem uglu. Nećete pogriješiti ni ako liniju povučete neznatno duže od vanjskog ugla, tj. da ga linija prelazi.

Takođe, ajlajner nanesite i na liniju donje trepavice, ali tek na četvrtinu njene dužine, ka vanjskom uglu. Ova tehnika skreće pažnju na “spoljašnji” dio očiju, usljed čega oči izgledaju veće.

Posvjetljavanje


Želite da očima date nezaboravni sjaj? Pokušajte da ih “posvijetlite” bež lajnerom ili lajnerom boje breskve koji ćete nanijeti na donju liniju oka, od ugla do ugla.

Trepavice


Trepavice, definitivno, ističu oči. Ukoliko su trepavice ravne ili idu ka dole, najbolje je koristiti uvijač, jer će vam to pomoći da istaknete oči.

Maskara


Većina žena se slaže da bez maskare, sve druge tehnike isticanja očiju su, zapravo, uzaludne. Crna maskara vam pomaže da na najbolji i najefikasniji način istaknete oči. Budite oprezni, ako koristite maskaru u boji, jer biste mogli napraviti više štete nego koristi.

Još svjetlije oči


Još jedan način na koji možete istaknuti oči jeste da koristite malo bijele sjenke na unutrašnjoj strani oka, u blizini suznog kanala. Tek neznatna količina bijele sjenke može napraviti ogromnu razliku.

Obrve


Neuredne obrve mogu odvući pažnju sa vaših očiju. Ukoliko želite da istaknete oči, obavezno se postarajte da vodite računa i o izgledu obrva.

Neutralna boja karmina


Želite privući pažnju ili na usne ili na oči. Teško da će vam poći za rukom da privučete pažnju na oboje. Ukoliko želite da privučete pažnju na oči, ona nosite karmin ili sjaj neutralnih boja.

Tamni kolutovi ispod očiju


Obavezno se postarajte da prekrijete tamne kolutove ispod očiju i podočnjake (jedan od načina da to i uradite jeste da koristite korektor). Ovdje pogledajte još nekoliko načina na koje to možete postići.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info