Pet minuta do ljepote: 9 savjeta koji će vas oduševiti

0

Kada je u pitanju šminka, rijetko kada je količina iste presudna za dobar izgled. Zaista, u određenim situacijama vam nije potrebno ni mnogo vremena ni truda da biste postigli efekat usljed kojeg će vam svi zavidjeti.

Potrebno je tek nekoliko malih, ali jednostavnih, trikova i određena šminka. Evo o čemu se radi.

Narandžaste usne


Glamurozna poput crvene, ova prekrasna nijansa omiljenog citrusa veoma je privlačna. Ovaj karmin odgovara svakom tenu. Balansirajte jarku boju usana sofisticiranom šminkom za oči (maskara i neutralna sjenka) i rumenilom boje breskve.

Pastelne oči


Mislite da će vas sjenke pastelnih boja vratiti u nepredvidive osamdesete? Ne brinite, današnje formule su čistije i sjajnije od pastela koji su se nosili u prošlosti. Za sofisticirani efekat, birajte onu sjenku koja je u kontrastu sa vašom bojom kose.

Ružičaste usne


Uz ružičasti karmin dovoljno je nanijeti samo maskaru. On se dobro slaže sa svakim tenom, a intenzitet boje birajte po svom ličnom ukusu.

Mačije oči


Kombinacija stilova Odri Hepbern i Andželine Džoli, ovaj zavodljivi izgled jednostavniji je za napraviti nego što se to čini. Crni tuš nanesite uz osnovnu liniju gornjih trepavica. Liniju produžite neznatno prelazeći vanjski ugao oka i blago je povucite ka gore. Ostatak šminke neka bude suptilan: ružičasto rumenilo nanesite na obraze te par slojeva maskare na trepavice. Karmin vam nije potreban, balzam za usne sasvim je dovoljan.

Zimska idila


U hladnim zimskim danima, sljedeći trikovi će dodati toplinu vašem izgledu. Zlatna sjenka će dodati sjaj vašim očima, a na lice nanesite rumenilo boje bronze i to na mjesta koja su obično izložena suncu: obrazi, nos, brada, čelo. Izgled završite nanošenjem kremaste narandžaste boje na usne.

Usne boje trešnje


Najobičniji hidratantni sjaj korak je naprijed za sve obožavateljke balzama za usne. Za dugotrajniju, dramatičniju boju popunite usne mat olovkom te preko nje nanesite sjaj.

Tuš za oči u boji


Još uvijek ste u potrazi za tim magičnim sastojkom od kojeg izgledate svježe i odmorno čak i kada to niste? Ispostavilo se da vam odvažni plavi, zeleni ili ljubičasti tuš za oči mogu pomoći u tome, dodajući tek dašak boje koja vašim očima pomaže da izgledaju svjetlije i odmornije.

Zlatna sjenka, ružičaste usne


Izgled za koji zaista nije potrebno uložiti mnogo truda, a koji ima očaravajući efekat. Pristaje svakom tenu, a zlatna sjenka osvjetljava oči dok blijedo ružičasti karmin oživljava usne. Možete dodati i maskaru za volumen.

Topla crvena boja usana


Topla crvena boja laska svakom tenu. Najbolje od svega je to što je možete nositi i noću i danju. Izaberite intenzitet boje koji vam najbolje odgovara. Malo rumenila i maskare neće škoditi, ali zaista nećete pogriješiti ni ako samo nanesete karmin.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info