5 laganih načina da usporite proces starenja

0

Proces starenja prirodna je pojava i ono se ne može zaustaviti. Kako starimo tako i naša koža počinje da gubi vlažnost i postaje podložnija oštećenjima. Međutim, postoji nekoliko prirodnih načina na koje proces starenja možemo usporiti i izgledati mladoliko. Pogledajte pet najboljih.

Pijte mnogo vode


Više od 60% ljudskog tijela sastoji se od vode i, s obzirom da se svakodnevno troši, ovaj resurs je potrebno nadoknaditi. Pijte između šest i osam čaša vode svaki dan. Odgovarajuća količina vode u organizmu ne samo da pomaže bolje funkcionisanje organizma već ima i ogroman uticaj na izgled vaše kože. Znate za onu izreku “Ljepota dolazi iznutra”?. Što se tiče vode, to je zaista tako.

Smanjite stres


Sa stresom se svi svakodnevno susrećemo, a istraživanja pokazuju da on, između ostalog, utiče i na proces starenja. Postoji više načina na koje stres možete držati pod kontrolom. Za početak, počnite sa vježbama disanja, a možete isprobati i jogu i meditaciju koje su veoma učinkovite u eliminisanju stresa.

Koristite voćne maske za lice


Upravo maske od voća pomažu regeneraciju kolagena, usljed čega vaša koža izgleda mladoliko. Nikada niste pravili voćnu masku za lice? Ovdje pogledajte od kojih vrsta voća je možete napraviti.

Redovno vježbanje


Fizička aktivnost je neophodna za nesmetano funkcionisanje organizma. Između ostalog, ona pomaže i vašoj koži da izgleda mladoliko. Ukoliko nemate naviku da idete na trčanje, bilo bi mudro da počnete bar sa redovnim šetnjama.

Pravilna ishrana


Ishrana bogata voćem i povrćem pomaže vam da izgledate i osjećate se odlično. Voće i povrće sadrže mnogobrojne antioksidante koji pomažu u borbi protiv slodobnih radikala. Izbacite rafinisane ugljene hidrate, šećere i gazirana pića iz ishrane – oni dokazano “narušavaju” izgled vaše kože, ali i ukupno zdravlje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info