5 jednostavnih načina da poboljšate svoj stil

0

Kada je riječ o svakodnevnom stilu, veoma lako možete “upasti” u kolotečinu, ali srećom, postoji i nekoliko načina na koje ga možete poboljšati. Bilo da se radi o dodavanju najobičnijih asesoara ili davanju daška glamura staroj odjeći, bitno je samo imati određene, funkcionalne, ideje. Evo i kako to možete postići.

Jakna


Lagane jakne su odličan način da poboljšate svoj stil. Najbolje su karirane i teksas jakne, jer se mogu kombinovati sa skoro svim majicama i pantalonama. Nikada nećete pogriješiti ni sa blejzerom, pogotovo ako je on bijeli ili teget. Tamno zelene i maskirne jakne su, takođe, odličan izbor.

Dašak boje


Kaiš, torba ili čak obuća jarke boje će napraviti ogromnu razliku! Zapravo, bilo koji asesoar živahnih boja će poboljšati vaš izgled. Ukoliko imate tendenciju da obično nosite tamnije boje, onda je pomenuto pravi izbor. PS: Izaberite samo jedan detalj (maksimalno dva), inače ćete izgledati kao semafor!

Kapa


Ovo se, naravno, odnosi na hladnije dane. Kape i marame su odlični asesoari koji će vam dati sasvim novi izgled. Laganije marame možete nositi i tokom toplijih dana, a posebno su pogodne za jesen ili proljeće.

Haljina


Da li haljine čuvate samo za posebne prilike? Greška! Možete ih nositi tokom svih sezona i izgledaćete sasvim moderno. Tokom hladnijih dana birajte haljine sa rukavima, a tokom toplijih, možete nositi laganije varijante. Uz haljinu uvijek možete nositi laganu vesticu ili jaknu.

Promijenite šminku


Crveni karmin čini čuda. On će, jednostavno, začiniti cjelokupni izgled. Ukoliko ga baš i ne volite, probajte nešto što se razlikuje od šminke i stila koji svakodnevno praktikujete. Da li je to novi lak, maskara, rumenilo ili sjaj – bitno je samo da je drugačije od onoga na šta ste navikli.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info