Prirodni lijekovi za probleme o kojima se ne priča

0

Kako savjetuje najpoznatiji i najpopularniji televizijski doktor, dr Oz, kod određenih smetnji nema potrebe da odmah trčite u apoteku i tražite lijek. Sasvim sigurno možete pokušati da nađete rješenje korištenjem prirodnih sastojaka koje, vrlo vjerovatno, već imate u kuhinji.

 

Žuti zubi: soda bikarbona i jagode

Soda bikarbona je prirodni abraziv koji se već decenijama koristi za čišćenje zuba, a jagode sadrže jabučnu kiselinu koja se ponaša kao agens za izbjeljivanje. Kombinujte jednu kašiku sode bikarbone i dvije jagode (koje ste prethodno izgnječili). Smjesom istrljajte zube i nakon par minuta isperite vodom. (Iako djelotvorno, ovo nije dugoročno rješenje).

 

Gasovi i nadutost: sjemenke komorača

Sjemenke komorača prirodno su sredstvo protiv nadimanja, što znači da pomažu u eliminisanju gasova. Nakon obilnijeg obroka žvaćite sjemenke. Nemojte ih gutati već ih izbacite nakon što ih sažvaćete.

 

Neprijatni mirisi: jabukovo sirće

Sam po sebi znoj ne smrdi, ali kada dođe u dodir sa vazduhom i kada je izložen djelovanju bakterija, on počinje da emituje neprijatan miris. Za jabukovo i alkoholno sirće se kaže da snižavaju pH nivo kože strvaranjem okruženja u kojem bakterije ne mogu da se razmnožavaju i napreduju. Nakon tuširanja, nanesite sirće ispod pazuha. Napomena: ukoliko imate ispucalu kožu, najbolje je da ga ne koristite (moglo bi doći do iritacije).

 

Perut: sjemenke piskavice

Hronični slučajevi peruti uzrokovani su oboljenjima kao što su psorijaza, ekcem ili gljivicom koja se zove malasezija. Ključ eliminisanja peruti je da održavate čistoću vlasišta i izbjegavate korištenje šampona i proizvoda za kosu koji izazivaju iritaciju. Takođe, možete napraviti i masku za kosu koristeći sjemenke piskavice. Potopite dvije kašike piskavice u vodu, ostavite da prenoći te sledećeg dana je sameljite u pastu (koristite avan). Smjesu nanesite na kosu i nakon sat vremena isperite blagim šamponom ili sokom od limete pomiješanim sa vodom.

 

Herpes: matičnjak

Matičnjak je umirujuća biljka sa antimikrobnim svojstvima za koju je poznato da ubrzava vrijeme iscjeljenja te, u nekim slučajevima, sprečava nastanak novih herpesa. Potražite kreme ili masti na bazi matičnjaka. Takođe, od same biljke možete napraviti čaj te ga pomoću tufera nanositi na zahvaćeno područje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info