Dnevni horoskop za 21.10.2013.

0

Ovan

Ako vas je neko razočarao ili porvrijedio, danas je vrijeme kada trebate da oprostite i krenete dalje. Konstantno zamijeranje neće vas nigdje odvesti. Zapravo, ono vam vjerovatno “izjeda” srce i sprečava se da se krećete u smjeru u kojem biste trebali. Ukoliko je suđeno da stvari sa nekim funkcionišu, onda će one i funkcionisati na najbolji mogući način. U suprotnom, nema potrebe da se prisiljavate na bilo šta. Jednostavno, ostavite to iza sebe.

 

Bik

Oduprite se porivu odlaska u kupovinu. Postoji vjervatnoća da ćete kupovati impulsivno. Možda pokušavate da popunite prazninu ili da nadoknadite druge stvari u životu koje vam ne idu baš onako kako biste željeli. Pokušajte da objektivno sagledate problem. Prošetajte ili uradite par vježbi joge. To će mnogo više učiniti za vaš duh nego pohod u trgovački centar.

 

Blizanci

Danas možete imati osjećaj kao da ne znate kojim pravcem da krenete. Trenutno ste, što se tiče karijere, na veoma zavidnom nivou i ne želite da propustite ni trenutak. Istovremeno, želite da provedete više vremena sa najbližima. Kada bi barem mogli biti na dva mjesta u isto vrijeme! Da li ste razmišljali da ostvarite komunikaciju tako što ćete osobe do kojih vam je stalo češće zvati? Pokušajte. To bi vam moglo pomoći da se primirite.

 

Rak

Zbog današnjeg planetarnog aspekta vi ste u zabavnom i svečanom raspoloženju. Postoje velike šanse da ćete veče provesti u društvu većeg broja ljudi koji će se grohotom smijati vašim šalama i anegdotama. Iako je početak radne sedmice, dan bi vam trebao proteći relativno mirno i glatko. Imate osjećaj kao da možete uraditi bilo šta. Obzirom na količinu energije, to je danas sasvim moguće. Uveče se zabavite sa prijateljima ili kolegama.

 

Lav

Vjerovatno ste pokušali da odvratite sebi pažnju od neriješenih pitanja putem kupovine ili konzumiranja hrane i pića. Pokušajte da danas odvojite vremena kako biste razmislili o tome šta vas zaista muči. Bilo bi dobro da izađete van i povežete sa sa prirodom. Duga šetnja u parku ili vožnja bicikla samo su neki od načina. Oni bi vam trebali pomoći da stvari poslažete na njihovo pravo mjesto.

 

Djevica

Vaša kreativnost je na vrhuncu, iako možda niste svjesni toga zbog usredotočenosti na posao i društveni život. Ali, nemojte se iznenaditi ako budete imali viziju, naizgled iz vedra neba. Zaustavićete se na trenutak i porazmisliti o svemu tome. Vjerovatno ćete i krenuti sasvim suprotnim pravcem, što može biti pomalo i zastrašujuće. Nema potrebe da se plašite – sve dok vjerujete svojim instinktima, sve će biti u redu.

 

Vaga

Možda se koncentrišete na detalje u svom privatnom ili poslovnom životu koji i nisu bitni kao što vi to mislite. Ovakva vrsta opsesivnog razmišljanja vjerovatno će vas spriječiti da napredujete. Pokušajte da se riješite takvih misli. Nekada je potrebno žrtvovati bitke kako bi se dobio rat. Dobro razmislite šta vas usporava i radite na eliminisanju tih stvari.

 

Škorpija

Danas vam je glava u oblacima. Nakon užurbanog tempa koji ste držali u obavljanju svakodnevnih zadataka, vaš um je odlučio da uzme malo slobodnog vremena. Drugi će vam možda morati ponavljati pitanja i nekoliko puta prije nego odgovorite. Misliće da ste duhoviti i tako i treba. Pokušajte da se opustite i zabavite u ovom vrtoglavom stanju.

 

Strijelac

Očekujte da se čujete sa ljudima sa kojima se odavno niste čuli. Uživaćete u svakom razgovoru. Možda ćete osjećati nostalgiju za “dobrim, starim danima” kada je život izgledao jednostavniji i kada je više vaših prijatelja bilo u blizini. Podignite slušalicu i javite se nekom od njih. Vašem starom prijatelju će biti veoma drago da što vas čuje.

 

Jarac

Pokušajte da budete ekstra pažljivi i nježni prema najbližima. Djetetu, partneru ili ljubimcu je potrebna posebna pažnja i sigurnost koju samo vi možete pružiti. Pokušajte da vam to bude prioritet nad profesionalnim obavezama. Zapamtite da su vam najmiliji najvažniji u vašem životu. Kada ih budete trebali, oni će uvijek biti uz vas.

 

Vodolija

Vaša intuicija danas je na vrhuncu, što vam pomaže da se precizno uključite u snove i nade drugih ljudi. Međutim, to može biti malo nezgodno u društvenim situacijama. Neko bi mogao reći jednu stvar, a vi znate da ta osoba misli sasvim suprotno! Nemojte se previše zadržavati na mislima drugih ljudi. Umjesto toga, usmjerite misli na svoju sreću i blagostanje.

 

Ribe

Danas biste mogli imati problema da se povežete sa ljudima. Bez obzira da li su u pitanju poslovni saradnici, prijatelji ili neka sasvim nova lica, imaćete osjećaj kao da nemate šta da kažete. Zbog toga ste pomalo i zabrinuti, jer vam se ništa slično ranije nije dešavalo. Međutim, nemojte se bojati. To je samo faza kroz koju svi prolaze s vremena na vrijeme. Već sutra bi stvari trebale biti bolje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info