5 najboljih frizura za vjetrovite dane

0

Proljeće je svakako jedno od godišnjih doba kada su vremenske prilike apsolutno nepredvidive. Upravo zbog toga se često zna desiti da vjetar, koji je česta pojava tokom proljetnih dana, utiče na frizuru. Da, ukoliko vašu kosu ne “počastite” izdašnim količinama određenih proizvoda za stajling (lak, pjena, gel, krema i slično) često ćete se naći u situaciji da vam vremenske (ne)prilike skoro pa skroz unište frizuru.

 

Uvrnuti rep sa strane

Frizura koja je jednostavna, ali istovremeno i veoma privlačna. Potrebno vam je svega nekoliko minuta za nju. Najbolje stoji damama sa dugom kosom.

 

Pletenica riblja kost

Većina pletenica su odlične za vjetrovite dane. One su garancija da će vam kosa ostati netaknuta, na jednom mjestu i izuzetno su popularne. Za pletenicu riblju kost će vam možda trebati više od pet minuta, ali se krajnji rezultat zaista isplati.

 

Brza punđa

Definitivno jedna od najpoznatijih i najlakših frizura, a koja ne iziskuje mnogo vremena. Na potiljku, sredini ili vrhu glave, sasvim je svejedno – bitno je da je možete napraviti za svega dvije minute!

 

Pletenica sa strane

Pletenica sa strane je frizura kojoj, ako niste vični, trebate posvetiti malo vremena. Ipak, krajnji efekat je i više nego zadovoljavajući – kosa je učvršćena bez proizvoda za stajling te ostaje na mjestu tokom cijelog dana.

 

Traka za kosu

I na kraju, onih dana kada vam se uopšte ne pravi bilo kakva frizura – kosu jednostavo svežite u rep. Kako bi frizura ipak bila zanimljiva, dodajte traku za kosu ili maramu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info