Od običnog do modernog: 7 super načina da poboljšate svakodnevni stajling

0

Kada je u pitanju moderan izgled, postoji mnoštvo načina na koje možete bogato “začiniti” svakodnevni stajling. Neutralne boje su popularne skoro svake sezone, a tako je i ove. Međutim, to ne znači da od najobičnijeg stajlinga ne možete, veoma lako i brzo, napraviti najmoderniji. Evo i kako.

Uzorci


Dodavanje samo jednog komada odjeće sa uzorkom napraviće ogromnu promjenu. Bilo da je riječ o fenomenalnom kaišu ili komadu garderobe (majica, bluza, suknja, pantalone, marama) poenta je da će ovaj “element” pomoći da imate odvažan i nenametljiv stajling.

Kaiš


Kako biste spriječili situaciju u kojoj vaš stajling izgleda monotono, najbolji i najlakši način je da koristite kaiš. Osim toga, on može udraditi i fantastičan posao kada je u pitanju izgled vaše figure.

Miks


Ukoliko ipak oklijevate da se opredijelite za odvažne boje, uvijek možete kombinovati različite neutralne komade garderobe za potpuno nov i trendi izgled. Kombinovanje tamnih boja sa svjetlijom, neutralnom paletom sigurno će vas izdvojiti iz gomile.

Dašak boje


Samo dašak boje, poput torbe jarko crvene ili žute nijanse, pomoći će vam da izgledate sjajno. Najbolji način da poboljšate cjelokupni izgled jeste da birate male detalje u bojama koje se slažu sa vašim tenom.

Asesoari


Apsolutno svaki stajling bi morao imati određeni asesoar koji ga dodatno ističe. To ne samo da će razbiti monotoniju izgleda već će pomoći i da se izdvojite iz mase. Primjera radi, ova sezona je idealna za nošenje neobičnih marama, šalova ili nekih drugih detalja koji nadopunjuju izgled.

Nakit


U zavisnosti od toga da li više volite plemenite metale ili bižuteriju, nakit vam može pomoći da izgledate trendi. To ne moraju biti ogrlice ili narukvice koje teže “pola” kilograma – bitno je da su neobične, unikatne i da se slažu sa ostatkom garderobe.

Samopouzdanje


Zadnje na ovoj listi, ali možda i najvažnije. Nigdje ga ne možete kupiti. Morate biti sigurni u svoje vlastite modne izbore kako bi vas drugi primijetili. Možete nositi najskuplje cipele i najskuplju haljinu, ali ako nemate samopouzdanje, takav stajling vam može donijeti više štete nego koristi.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info