Od običnog do modernog: 7 super načina da poboljšate svakodnevni stajling

0

Kada je u pitanju moderan izgled, postoji mnoštvo načina na koje možete bogato “začiniti” svakodnevni stajling. Neutralne boje su popularne skoro svake sezone, a tako je i ove. Međutim, to ne znači da od najobičnijeg stajlinga ne možete, veoma lako i brzo, napraviti najmoderniji. Evo i kako.

Dezeni


Dodavanje samo jednog dezeniranog komada garderobe napraviće ogromnu promjenu. Bilo da je riječ o fenomenalnom kaišu ili komadu garderobe (majica, bluza, suknja, pantalone, marama), poenta je da će ovaj “element” pomoći da imate odvažan i nenametljiv stajling. S druge strane, haljina sa nešto diskretnijim dezenom uvijek je odlična opcija.

Kaiš


Kako biste spriječile situaciju u kojoj vaš stajling izgleda monotono, najbolji i najlakši način je da koristite kaiš. Osim toga, on može udraditi i fantastičan posao kada je u pitanju izgled vaše figure.

Miks


Ukoliko oklijevate da se opredijelite za odvažne boje, uvijek možete kombinovati različite neutralne komade garderobe za potpuno nov i trendi izgled. Kombinovanje tamnih boja sa svjetlijom, neutralnom paletom sigurno će vas izdvojiti iz gomile.

Dašak boje


Samo dašak boje, poput torbe jarko crvene ili žute nijanse, pomoći će vam da izgledate sjajno. Najbolji način da poboljšate cjelokupni izgled jeste da birate male detalje u bojama koje se slažu sa vašim tenom.

Aksesoari


Apsolutno svaki stajling bi morao imati određeni aksesoar koji ga dodatno ističe. To ne samo da će razbiti monotoniju cjelokupnog izgleda već će pomoći i da se izdvojite iz mase.

Nakit


U zavisnosti od toga da li više volite plemenite metale ili bižuteriju, nakit vam može pomoći da izgledate trendi. To ne moraju biti ogrlice ili narukvice koje teže “pola” kilograma – bitno je da su neobične, unikatne i da se slažu sa ostatkom garderobe.

Samopouzdanje


Zadnje na ovoj listi, ali možda i najvažnije. Nigdje ga ne možete kupiti. Morate biti sigurni u svoje vlastite modne izbore kako bi vas drugi primijetili. Možete nositi najskuplje cipele i najskuplju haljinu, ali ako nemate samopouzdanje, takav stajling vam može donijeti više štete nego koristi.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info