Prevara: Šta trebaš učiniti čim ga uhvatiš

0

Povedi računa o sebi

Nakon što ga uhvatiš u prevari ili nakon što on prizna da te je prevario, bićeš u šoku. Povjerenje je dovedeno u pitanje i samopouzdanje je veoma poljuljano. Ono što prvo trebaš uraditi je da napraviš korak unazad i da povedeš računa o sebi. Naspavaj se, jedi i vježbaj – ukoliko si aktivna onda ćeš biti u stanju da se suprotstaviš tužnim osjećanjima, jer vježbanje podiže nivo endorfina u organizmu.

 

Razmisli o pauzi

Bitno je da u sledećih 24 do 48 sati prestaneš komunicirati s njim. To bi trebalo biti dovoljno vremena da se smiriš i razmisliš šta ti je činiti. Velike su šanse da će se on, zbog tvog odsustva, osjećati loše zbog onog što je uradio te neće odmah zauzeti odbrambeni stav.

 

Prežali gubitak

Biti izdan je osjećaj koji se može porediti i sa smrću – nakon svega, to je kraj veze kakvu ste imali. Naravno, biće ti teško i biće trenutaka kada ćeš se pitati nevjerovatne stvari. Biće suza. Ali, ne dozvoli da te to predugo drži. Uradi što god je potrebno – piši, slušaj muziku, čitaj – da što prije prežališ gubitak i vratiš se u normalu.

 

Ne raspituj se o detaljima

Budi oprezna koliko informacija želiš da znaš, osim ako želiš staviti definitivnu tačku na vašu priču i misliš da će ti detalji pomoći da ga preboliš.  Neke stvari bi te mogle proganjati veoma dugo…

 

Ne pokušavaj da se osvetiš

Vjerovatno ćeš biti bijesna i to s razlogom. Ali, to nije trenutak da pozoveš bivšeg na brzinski seks. To neće promijeniti činjenicu da te je muškarac prevario i postoje velike šanse da ćeš se, nakon svega, osjećati još gore.

 

Budi sigurna da želi ispraviti grešku

U slučaju da poželiš da mu se vratiš, onda se obavezno uvjeri da je prekinuo kontakt sa ženom s kojom te prevario, da će preuzeti odgovornost za ono što je uradio (bez da tebe okrivljuje) i da je spreman uraditi sve što je potrebno kako bi se ponovo osjećala sigurno. Tek tada je vrijeme da počnete obnavljati svoju vezu.

 

Ponovo izgradite povjerenje

Bez povjerenja, ne možete imati ljubavnu vezu. Jednom kada ga izgubite, teško ga je vratiti. Dok se vaša veza “popravlja”, vašem muškarcu treba biti potpuno u redu da vam kaže gdje je bio ako ga pitate (ili kuda ide, s kim će biti i slično) te će morati da shvati kako ti je potrebno vrijeme da mu ponovo vjeruješ.

 

Oprosti mu

Bilo da odlučiš ostati s njim ili ne, ovo je najvažniji korak. Potrebno je da mu oprostiš: to ne znači da opravdavaš njegovo ponašanje, već da ga prihvataš kako bi mogla krenuti dalje i biti srećna. Ali, još važnije, moraš vjerovati u sebe: ukoliko to ne uradiš biće ti veoma teško da ideš dalje te bi mogla biti zabrinuta i na oprezu u vezi sa svakim budućim muškarcem.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info