Najbolje kućne maske protiv mitesera

0

Besprijekorna koža bez akni, bora i mitesera san je svake žene, a nerijetko i ne štedimo novac i trud da bismo postigli savršene rezultate. Ako tražite najefikasniji način da se riješite mitesera, isprobajte neke od domaćih, prirodnih maski. Na taj način ćete uštedjeti novac i nećete lice izlagati kozmetičkim preparatima koji često sadrže i štetne sastojke.

 

Maska od limuna

Limun je jedan od najboljih prirodnih proizvoda protiv mitesera. U zavisnosti od sastojaka koje imate, možete isprobati sledeće maske:

  • Limun i maslinovo ulje: Pomiješajte tri kapi maslinovog ulja sa par kapi svježeg soka od limuna te dobijenu mješavinu nanesite na zahvaćeno područje. Nakon pet do deset minuta isperite mlakom vodom. Za najbolje rezultate, masku nanosite svakodnevno.
  • Limun i šećer: Pomiješajte kašičicu šećera sa par kapi svježeg soka od limuna. Na taj način ćete dobiti odličan piling protiv mitesera. Nanesite ga na zahvaćeno područje i masirajte kružnim pokretima pet minuta. Isperite hladnom vodom.
  • Limun, jogurt i ovsene pahuljice: Pomiješajte dvije kašike jogurta sa petnaest grama ovsenih pahuljica i jednom kašikom svježeg soka od limuna. Masku nanesite na zahvaćeno područje i nakon 20 minuta isperite hladnom vodom.

U slučaju da ne želite da koristite maske protiv mitesera, jednostavno potopite nekoliko tufera u sok od limuna i nanesite ih na područje zahvaćeno miteserima. Nakon petnaest minuta lice isperite hladnom vodom.

 

Maska od grejpfruta

I grejpfrut je dosta efikasan u eliminisanju mitesera. Da napravite ovu osvježavajuću masku, pomiješajte kašiku ovsenih pahuljica i 60 ml svježeg soka od grejpfruta. Sastojke dobro izmiješajte i dobijenu masku nanesite na lice. Nakon petnaest minuta lice isperite hladnom vodom. Masku nanosite jednom sedmično.

 

Maska od paradajza

Zahvaljujući sadržaju vitamina A i C i limunske kiseline, paradajz je odlično prirodno sredstvo za uklanjanje mitesera. Da biste napravili masku, pomiješajte samljeveni paradajz sa avokadom i nanesite na lice. Nakon petnaest minuta, lice isperite hladnom vodom.

 

Maska od sode bikarbone

Pomiješajte sodu bikarbonu sa vodom i masku nanesite na lice. Nakon dvadeset minuta lice isperite hladnom vodom. Za najbolje rezultate, masku nanosite dva do tri puta sedmično.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info