Najbolje farmerice za vaš oblik tijela

1

Farmerice su definitivno komad garderobe koji morate imati, ali, pronalaženje odgovarajućih farmerica ponekad može biti nemoguća misija. Ipak, da biste riješili ovu dilemu i bez obzira da li ste sitni, imate obline ili ultra duge noge – sljedeći savjeti vam mogu pomoći da odaberete najbolje farmerice za vaš oblik tijela.

Dame s oblinama


Kod žena koje imaju obline, farmerice bi trebale obezbijediti strukturu i pokazati njihove fantastične proporcije. Za ovo su idealne farmerice sa ravnim nogavicama (straight leg) i visokim strukom, usljed čega vaše noge izgledaju duže, a cjelokupna figura bolje. Izbjegavajte široke modele, jer će oni odvući pažnju od vašeg oblika. Takođe, najbolje je da birate tamnije modele.

Dječački oblik


Podvrnute uske farmerice (skinny) odlične su za definisanje oblika, dok će ravni i široki stilovi dodati volumen kukovima i butinama. Damama sa dječačkim oblikom pristaje većina farmerica. Blago njima!

Jabučasta figura


Ukoliko imate jabučastu figuru, vama će najbolje odgovarati i uske farmerice (skinny) i one sa ravnim nogavicama (straight leg), ali obratite pažnju da budu sa niskim ili srednjim strukom. Takođe, bitno je i da birate one koje imaju džepove (na zadnjici), a koji se nalaze u sredini sa obje strane. Izbjegavajte farmerice sa visokim strukom, jer vam one mogu prepoloviti figuru.

Sitna figura


Farmerice sa uskim ili ravnim nogavicama savršeno odgovaraju sitnoj figuri te ističu njene proporcije. Naravno, visoki struk je obavezan, jer on daje efekat dugih nogu. Farmerice sa ispranim nogavicama dodatno će poboljšati vaš izgled.

Kruškasta figura


Trik je da se uspostavi ravnoteža između kukova i vašeg najvećeg aduta – tankog struka. Široke farmerice ili farmerice sa visokim strukom pomoći će vam da “smanjite” kukove. Takođe, što tamnije to bolje (svjetliji modeli samo će dodatno istaknuti kukove).

Duge noge


Duge noge su pravi adut pa im dajte pažnju koju zaslužuju tako što ćete nositi farmerice uskih nogavica ili model koji se završava tik iznad članaka. Izbjegavajte visoki struk, jer on dodatno izdužuje noge i skraćuje gornji dio tijela.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info