Tajne seksipila: 8 jednostavnih trikova

0

Ne radi se samo o privlačenju nekoga – pravi seksipil je ukupno samopouzdanje koje može učiniti da se osjećate mudrije, zabavnije i bolje u svim oblastima života. Evo kako možete biti malo takvi tokom svakog dana.

Investirajte u izgled


Osjećaj samopouzdanja koji se odnosi na vaš izgled prvi je korak do istinskog seksipila. Dozvolite sebi da ulažete u svoj izgled – bez obzira da li to značilo češće odlaske frizeru ili u parfimeriju. To će vam pomoći da se osjećate bolje i iznutra.

Male promjene


Iznenadite svoje oči novim tušem ili isprobajte novi sjaj za usne. Ili, stavite deblji sloj maskare. Kada se osjećate lijepo tada se osjećate senzualno i ženstveno.

Čitajte nešto žestoko


Samo saznanje da u javnosti čitate nešto “rizično” može vam pojačati samopouzdanje. Erotski romani ženama daju ideje. One reaguju na priče koje rasplamsavaju maštu.

Crno je crno


Za zavodnički izgled, nosite blago zamrljan crni tuš. Takav izgled je dosta provokativan pa, ako vam manjka samopouzdanja, on će vam pomoći da ga poboljšate.

Prirodni izgled


S vremena na vrijeme, odmorite se od sušenja kose fenom i njenog stilizovanja. Ta pomalo razbarušena, zavodljivo neukroćena frizura komuniciraće vašu divlju stranu.

Ispod svega


Prestanite kupovati veš u buticima sumnjivog kvaliteta i investirajte u dobar veš. To ne mora biti prepoznatljivi brend, ali je potrebno da bude kvalitetan. Upravo to je ono što vam može pomoći da se osjećate posebno.

Dobar izgled


Često na sebi primjećujemo i najmanje nesavršenosti pa bi s vremena na vrijeme trebalo da se podsjetimo kako stvarnost izgleda. Obucite svoju najdražu odjeću, stanite ispred ogledala i fokusirajte se na ono što vam se najviše sviđa na vama: vaše jake butine, sjajna kosa, grudi…

Ugasite


Telefon. I TV. Takođe i računar. Životne smetnje vas sprečavaju da budete u potpunom kontaktu sa sobom, a kamoli sa nekim drugim. Ugasite sve na par minuta svakog dana kako biste se mogli osvrnuti na ono što je bitno: sebe. Fokusirajte se samo na jednu aktivnost – čitanje knjige ili šetnju. Ovo će vam pomoći da shvatite prioritete i koliko ste zapravo ljupki.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info