5 stvari koje ne biste trebali reći na prvom sastanku

0

Na prvom sastanku biste trebali biti ono što jeste. Ali, to treba biti vaše najbolje izdanje, a ako pominjete ove stvari onda to nećete postići. U stvari, zbog njih možda nećete ni otići na drugi sastanak. Evo o čemu se radi.

 

“Upoznavanje putem interneta je pomalo sramotno, zar ne?”

Ne, nije. Ovo je dvadeset i prvi vijek i sasvim je normalno da ljudi žele da iskoriste tehnologiju i u ove svrhe. Ukoliko ste momka upoznali putem interneta i izašli ste skupa, ako mu kažete rečenicu iz naslova, to nije nimalo laskavo. Ukoliko se niste upoznali putem neke web stranice, pravite pretpostavke da to on nikad nije probao.

 

“Imala sam veoma bolan raskid”

Ako još uvijek nisi preboljela bivšeg, onda nemoj ni izlaziti. Potencijalni momak nije tvoj terapeut pa ne bi bilo fer prema njemu da ga opterećuješ svojim problemima.

 

“Zarađujem mnogo/malo”

Kada ideš na prvi sastanak, muškarac ne mora da zna, a vjerovatno i ne želi da zna, koliko zarađuješ. Bez obzira da li se hvališ kako zarađuješ mnogo ili kukaš kako je to malo, to definitivno nije tema za prvi sastanak.

 

“Mrzim svoj posao”

Negativnost je stvar koju želite izbjeći na prvom sastanku. Prvi sastanak bi trebao biti zabavan, a mrmljanje o tome koliko ti šef ide na živce sigurno neće doprinijeti tom raspoloženju.

 

“Obično ne izlazim sa muškarcima koji su kao ti”

Stvarno? Zašto? Da li je momak s kojim si izašla dio nekog tvog eksperimenta?Da li si napravila izuzetak, jer znaš da dobro zarađuje? Nikad, ali baš nikad nemoj reći muškarcu nešto tako, bio to prvi izlazak ili ne.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info