Dnevni horoskop za 06.09.2013.

0

Ovan

Energija koju danas osjećate može vas učiniti toliko nervoznima, da drugi neće znati šta da rade. Bilo bi mudro da planirate obavljanje malo napornijih zadataka koji vam mogu pomoći da svu tu silnu energiju i ispoljite na najbolji mogući način. Pomijerajte stvari, napravite reorganizaciju, brišite prašinu – što god je potrebno. Bolje je da budete produktivni nego da okolini idete na živce.

 

Bik

Upuštanje u nešto sasvim novo i drugačije može biti upravo ono što vam je potrebno u ovom trenutku. Imate praktičnu stranu koja je prilično čvrsta, ali potreba za uzbuđenjem i avanturom vjerovatno je jednako jaka. Ako ste se u poslednje vrijeme “ubijali” od posla, onda uzmite par slobodnih dana da se odmorite i zabavite. Posjetite prijatelje ili otiđite da istražujete mjesta na kojima niste bili ranije.

 

Blizanci

Učenje stvari koje vas zaista interesuju može biti sve što želite raditi danas. Nemate bilo kakve rokove ni na poslu ni kod kuće. Zapravo, slobodni ste da saznate tako mnogo stvari za kojima vam srce žudi. Rast i razvoj na intelektualnom nivou nešto je u čemu uživate. Danas je pravo vrijeme da to i ostvarite.

 

Rak

Ako danas budete upoznali neke nove ljude, budite oprezni. Neko vam može biti zanimljiv zato što je hrabar ili opasan. Ta osoba možda radi stvari koje ne možete ni pretpostaviti. Iako to može biti intrigantno, sve su prilike da može dovesti do problema. Držite se svojih uobičajenih standarda i etičkih normi. Ako vas opasnost uzbuđuje, možda je vrijeme da napravite neke promjene u životu.

 

Lav

Možda ćete morati napraviti izbor između istine i laži. Ponekad to može biti veoma težak izbor, posebno ako mislite da ćete povrijediti nečija osjećanja. Međutim, laž može uzeti mnogo više energije od istine. Razmislite šta bi druga osoba uradila da je na vašem mjestu. Držite se svojih moralnih načela, čak iako je to teško u trenutnoj situaciji.

 

Djevica

Dobrota je divna osobina, ali može biti opasno kada to neko iskorištava. Morate vjerovati svojim instinktima kako biste to spriječili. Ako se ono što čujete ne poklapa sa onim što osjećate, vjerujte svojim osjećanjima. U slučaju da vas je neko iskoristio, pređite preko toga. Bila bi šteta da ljutnja i ogorčenost “ukaljaju” vašu blagu prirodu.

 

Vaga

Imate intenzivnu prirodu. Vjerovatno stvari osjećate na dublji način i provodite dosta vremena izgubljeni u svojim mislima. Prevelik intenzitet može uzeti danak na vaše blagostanje. Možda je vrijeme da izađete i uživate. Ustanite i otiđite u šetnju. Otiđite sa prijateljicom na ručak ili u kupovinu. Pozabavite se različitim aktivnostima kako biste razbili monotoniju.

 

Škorpija

Iako uživate u druženju i čavrljanju, to vam brzo postaje dosadno. Potrebno je da se stalno i iznova snabdijevate intrigantnim, svježim materijalom kako bi vam bilo zanimljivo. Istražujte zanimljive teme ili pronađite novi hobi. Stimulišite um i tijelo će imati više energije.

 

Strijelac

Ako pokušavate dokazati da imate nešto vrijedno za ponuditi, dobro o tome razmislite. Po prirodi ste veoma prijatni i slažete se skoro sa svima. Ovo je vaša snaga, a ne slabost i vjerovatno ste u situaciji da uradite neke velike stvari koje mogu svima biti od koristi. Ipak, razmislite da budete malo više jedinstveni, a ne da stalno budete dio cjeline ili grupe. Počnite tako što ćete sagledati svoje dobre osobine i dokazati sebi da ste vrijedni poštovanja i divljenja.

 

Jarac

Razmislite o testiranju svojih vještina za rješavanje problema. Imate smisao za “istrage” i otkrivanje šta se desilo u određenim situacijama. Ako naiđete na nešto misteriozno, direktno se uhvatite u koštac sa problemom, dok ne saznate istinu. Ako ste zbunjeni, upotrijebite proces eliminacije. Držite se toga i u tren oka ćete saznati šta je šta.

 

Vodolija

Ne dozvolite da vas drugi prevare. Ukoliko osobu ne poznajete dobro i niste sigurni u nju, vjerujte svojim instinktima. Imate tendenciju da brinete o drugima te se može desiti da vam nekoga bude žao i da pružite ruku spasa. Provjerite da li ta osoba zaista zaslužuje pomoć i da li znate cijelu priču. To vas može poštedjeti problema.

 

Ribe

Danas ćete se vjerovatno zanositi nekim stvarima. Možda vas je uhvatilo uzbuđenje. U ovakvim danima, potrebno je da mislite glavom. Provjerite sve dva puta i organizujte svoje aktivnosti. Imajte na umu svoja ograničenja. Ne postoji ništa što govori da ne možete uraditi bilo koju stvar koja vam zapne za oko. Samo budite oprezni i sve dobro analizirajte.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info