Dnevni horoskop za 05.09.2013.

0

Ovan

Da li je vrijeme za drastičniji pristup rješavanju problema? Ako ste u nekoliko navrata pokušali da, bezuspješno, riješite probleme, trebalo bi da malo razmislite o tome. Sve dok se drastičnost ne izjednačava sa destruktivnošću, možda ćete otkriti da malo agresivniji pristup funkcioniše. Budite pažljivi. Prvo razmislite o svemu. Povjerite se osobi od povjerenja.

 

Bik

Iskoristite svoju kreativnost kako biste “odblokirali” emocije. To može biti snažnije oruđe nego što to mislite. Kreativnost je veliki dio vaše ličnosti – skoro velik kao i komunikacija. Vaše emocije su povezane sa tim. Izrazite se kroz kreativnost i razgovor sa bliskom osobom. Osjetićete kao da vam je neko skinuo ogroman teret sa ramena.

 

Blizanci

Danas ćete se možda morati nositi sa neodobravanjem. Ovo će vjerovatno doći od strane nekoga koga vidite kao autoritet. Iako je važno da slušate, ako se ono što oni imaju reći tiče vašeg ličnog života i načina na koji ga živite, to nije ničija briga do vaša. Bez obzira šta radite, uvijek će se naći neko ko to neće odobravati!

 

Rak

Odvajanje vremena samo za sebe od suštinske je važnosti, ali je potrebno i da prepoznate kada se izolujete do te mjere kada to više nije sasvim zdravo. Ako ste se otuđili od svijeta samo zbog toga da biste izbjegli nekoga ili nešto, vrijeme je da ponovo razmislite o toj odluci. Stvari se pod ovim okolnostima mogu samo pogoršati. Prije ili kasnije moraćete se suočiti sa stvarima koje vas uznemiravaju. Bolje je da se to desi što prije.

 

Lav

Danas će vam neke stvari izazvati ljubomoru, ali je bitno da se pazite tog osjećaja. Mnoge stvari koje izazivaju ovaj osjećaj rađaju se iz nesigurnosti. Ako ste nesigurni u posao, vezu ili porodicu ili ako se osjećate ugroženo, vrijeme je da te razloge sagledate realno. Bolje je da potražite odgovore nego da oklijevate.

 

Djevica

Možda ćete se osjećati nesigurno oko svog izgleda. To može biti začarani krug, a krajnji ishod je, gotovo uvijek, negativan. Umjesto što lupate glavu o svakom detalju svog izgleda, pronađite način da se prihvatite onakvim kakvi jeste. Bilo da su u pitanju vaša težina, godine ili bilo šta drugo, ako se ne možete prihvatiti onakvim kakvi ste, uvijek ćete si pronalaziti zamjerke, bez obzira na to koliko promjena napravite.

 

Vaga

Ljubomira danas može pokazati svoje pravo lice. Ključ za suočavanje sa situacijom je da shvatite zbog čega se osjećate nesigurno. Ako ste ljubomorni na partnera, zašto je to tako? Da li je problem u povjerenju? Ako se to desi na poslu, da li je zbog toga što ne dobijate priznanja za vaš doprinos? Ispitajte uzroke ljubomore. Ona je gotovo uvijek simptom dubljeg problema.

 

Škorpija

Danas biste trebali imati dovoljno vremena i energije koje ćete uložiti u ostvarivanje kreativnih ideja. Ovo je veoma bitno, jer tu stranu nemate priliku tako često ispoljiti. Stvaranje može biti veoma zadovoljavajuće, kako sam proces tako i gotov proizvod. Dozvolite sebi da istražite ovu svoju stranu. To će vam definitivno goditi.

 

Strijelac

Slaganje sa drugima danas može biti priličan izazov. Možda ćete se osjećati nestrpljivo i veoma “kratkog fitilja”. Ako je to tako, bilo bi mudro da se klonite drugih. Ako ne možete, moraćete obuzdati tendenciju da se prepirete ili ulazite u konflikte. Ako je potrebno, “ugrizite se za jezik”. Izbjegavajte sukobe.

 

Jarac

Nemojte se iznenaditi ako danas budete malo tužni. Današnji planetarni uticaj može povećati osjetljivost na sve, uključujući i vaša osjećanja. Ako morate, slobodno plačite. Osjećaćete se bolje. Ipak, nemojte se previše brinuti, jer će stvari već sutra izgledati bolje. Vodite računa o sebi danas.

 

Vodolija

Opsesivno razmišljanje može biti nešto na šta danas trebate obratiti pažnju. Česta područja za takvo ponašanje su potraga za novcem, uticajem, uspjehom i ljubavi. Između odlučnosti i opsesije je veoma tanka linija. Ako se iz dana u dan fiksirate na istu stvar, možda je vrijeme da sa nekim popričate o tome. Stručnjak vam može pomoći da vidite ono što ne želite da vidite.

 

Ribe

Nemojte reagovati impulsivno. Dobro razmislite o svemu, od najobičnijih odluka do zaključivanja važnih ugovora. Pročitajte ono što je napisano sitnim slovima više puta. Kada je riječ o odnosima, izbjegavajte vjerovanje “na prvu”. Ukoliko budete lakovjerni, vjerovatno ćete na kraju biti povrijeđeni.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info