Šminka: Kako da uvijek izgledate svježe

0

Nedostatak sna, alergije pa čak i genetika mogu izazvati tamne kolutove ispod očiju. Iskoristite ove savjete profesionalnih šminkera kako biste izbjegli ovaj neprijatan i nimalo privlačan efekat.

 

Prvi korak

Uvijek nanosite korektor prije pudera, jer je to možda sve što će vam trebati. Bez obzira kakva vam je boja kože (svjetlija ili tamnija), izaberite kremasti korektor sa žućkastom podlogom – to će se najbolje izboriti sa tamnom bojom kolutova ispod očiju. Koristite četkicu za dodatnu preciznost.

 

Drugi korak

Koža oko očiju veoma je osjetljiva pa je zbog toga nemojte previše trljati. Umjesto toga, utrljajte korektor tapkanjem pomoću domalog prsta – to je “najslabiji” prst te zbog toga ima najmekši i najnježniji dodir.

 

Treći korak

Korektor učvrstite sa malo pudera u prahu koji odgovara vašem tenu (ako se puder malo sija to je još i bolje, jer će dodatno posvijetliti područje ispod očiju). Budite skromni – previše pudera će izgledati jeftino.

 

Četvrti korak

Fantastično! Zapamtite: ako vam se korektor tokom dana povuče u bore, tj. borice ispod očiju, samo lagano pređite preko njega koristeći domali prst – toplina će korektor otopiti i vratiti nazad na kožu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info