6 trikova uljepšavanja uz pomoć limuna

0

Prirodno skladište vitamina C, koje nam je poznato pod nazivom limun, pruža mnogobrojne pogodnosti, a između ostalog, može nam pomoći i da izgledamo fenomenalno.

Jedna od njegovih značajnih primjena je i u kozmetici. U nastavku pogledajte šest trikova uljepšavanja uz pomoć limuna.

Piling


Pomiješajte sok od limuna sa malo šećera i dobićete fantastičan prirodni piling.

Ublažavanje bora


Prokuhajte 200 ml mlijeka sa dvije kašičice svježeg limunovog soka i jednom kašičicom rakije. Ostavite smjesu da se ohladi, nanesite je na lice i sačekajte da se osuši. Isperite mlakom vodom. Dobijena smjesa, već nakon nekoliko primjena, ublažuje bore na čelu i oko očiju.

Mrlje na licu


Staračke pjege ili mrlje na licu najlakše ćete posvijetliti, ako na njih nanesete svježi sok od limuna. Nakon petnaest minuta, isperite lice hladnom vodom. Tretman radite dva puta dnevno.

Hidratantna maska


Pomiješajte sok jednog limuna i 50 ml maslinovog ulja i dobićete fantastičan prirodni piling, ali i odličnu hidratantnu masku.

Perut


Limun vam može pomoći i da se riješite peruti. Potrebno je da iscijedite dva limuna i da ih pomiješate sa 200 ml vode. Dobijenu mješavinu koristite za finalno ispiranje kose.

Žuti nokti


Ukoliko želite da se riješite žutih noktiju, potopite ih u mješavinu od 200 ml mlake vode i soka od jednog limuna na pet minuta. Nakon toga, nokte istrljajte korom limuna (unutrašnjom stranom).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info