5 jednostavnih koraka do srećne veze

0

Jedno od najčešćih pitanja koje parovi postavljaju jeste šta uraditi da veza funkcioniše. Odgovori su komplikovani, razlikuju se od para do para te, u nekom trenutku, mogu zvučati kao otrcana fraza. Međutim, upravo ti klišei mogu pomoći da se nađete u zdravoj i srećnoj vezi. Uvijek treba imati na umu da su sitnice često i najznačajnije, kako u vezi tako i u životu. Evo o čemu se radi.

 

Pazite na manire

“Molim te”, “Hvala” i “Nema na čemu” maniri su koji dugoročno vašem partneru mogu dati do znanja da ga poštujete, volite i da ga ne uzimate zdravo za gotovo. Naravno, ovo je dvosmjerna ulica i sigurno i vama godi kada partner izražava svoju naklonost na ovaj način.

 

Raznovrsnost je začin života

Istraživanja pokazuju da ustaljenost i dosada dovode do nezadovoljstva u vezi. Probavanje nečega novog može biti jednostavno kao zajednička vožnja biciklom ili odlazak na kampovanje. Stvari koje skupa otkrijete uvijek će vas vezivati.

 

Ruka ruku mije

Niko ne voli zahtjeve, ali svako može cijeniti kompromis. Ako želite da vaš partner uradi nešto, a niste sigurni da će on na to pristati, najbrži način da izbjegnete sukob jeste da situaciju malo “ušećerite”. “Da, gledaću s tobom utakmicu, ako sledeći film ja budem birala”.

 

Dvije glave su pametnije od jedne

Biti u vezi znači da ste napravili spajanje; vi ne samo da ste spojili imovinu već ste i naslijedili tuđe probleme. Umjesto da gledate na njegove probleme kao da vas se ne tiču, potrebno je da se skupa uhvatite u koštac sa nedaćama. Uvijek je potrebno da podupirete jedno drugo i da jedno drugom budete podrška. Na kraju, dvije glave su uvijek pamenije od jedne.

 

Oglasite se

Drugim riječima: komunicirajte! Pričanje o temama kao što su novac, vjernost, podizanje djece i slično neće biti pretjerano zabavno, ali će biti i više nego vrijedno truda. Ne dozvolite da se bilo kakvi problemi gomilaju – rješavajte ih odmah, a najbolji način za to je komunikacija.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info