Do samopouzdanja u samo pet dana

0

Samopouzdanje je ključno za uspjeh u mnogim aspektima naših života, ali ipak se čini da ga veliki broj žena ne posjeduje. U nastavku pogledajte petodnevni plan koji vam može pomoći da prestanete sumnjati u sebe i izgradite samopouzdanje.

Prvi dan: Samopouzdanje je ljubav prema sebi


Veoma često provodimo dosta vremena kritikujući i upoređujući sebe sa drugima u ime samopoboljšanja. Čini se da nikada nismo dovoljno pametni, dovoljno lijepi, dovoljno vitki itd. Međutim, ako imamo takav stav o sebi, u samom procesu uništavamo svoje samopouzdanje. Prvi korak je da ga vratite i da počnete da cijenite sebe. Cilj prvog dana je da zapišete najmanje deset stvari o sebi koje volite i nakon toga spisak pročitajte naglas.

Drugi dan: Izgledajte dobro, osjećajte se dobro


Odjeća koju nosite i kako se osjećate u sopstvenoj koži može poboljšati ili uništiti samopouzdanje. Često se sabotiramo nošenjem ili zadržavanjem odjeće koja je štetna po naše samopouzdanje, jer nam je žao da se riješimo iste ili očekujemo da će se trend vratiti na velika vrata. Imajući to na umu, vaša misija za danas je da prođete kroz ormar i izvadite sve i zadnji uski džemper, par pantalona koje više ne možete obući i izblijedjele majice te ih se riješite, a zadržite samo one stvari u kojima se osjećate odlično. Možete otići čak i korak dalje i zaputiti se u kupovinu – nabavite par stvari za koje mislite da ćete se u njima osjećati veoma moćno. (Nove cipele su odlična stvar za ovo).

Treći dan: Stavite ciljeve na papir


Iako možda želite ili ne želite da pravite listu obaveza i ciljeva, ipak treba napomenuti da ispunjavanje pomenutih može u velikoj mjeri povećati nivo samopouzdanja. Međutim, cilj ne možete postići ukoliko ga prvo ne identifikujete pa danas stavite na papir bar dva cilja koja želite da ispunite do kraja radne sedmice.

Četvrti dan: Rizikovanje


Kada se suočite sa novim prilikama i izazovima, imate li tendenciju da se povučete? Iako je mogućnost neuspjeha uvijek prisutna, izgradnja samopouzdanja znači prihvatanje povremenih poraza, a ne dozvoljavanje da vas oni odvrate od zacrtanih ciljeva. Dok god prilazite prilikama kao načinu učenja, shvatićete da tu ne postoji gubitak u pravom smislu te riječi. Danas probajte nešto što niste uradili nikada prije ili, još bolje, pokušajte uraditi nešto što vas plaši.

Peti dan: Glumite dok ne uspijete


Čak iako se ne osjećate 100% samouvjereno, danas glumite kao da to jeste. Direktno suočavanje sa vašim strahovima i sumnjama u sebe ponekad je najbolji način da ih se riješite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info