6 načina da se odmah osjećate bolje

0

Svakome se dešavaju loši dani. Čak i ljudima za koje se čini da su uvijek veseli. I to je sasvim normalno i u redu. Zapravo, takva osjećanja su i zdrava. Međutim, osjećaj tuge koji traje danima nije nimalo zabavan već je i emocija sa kojom se nekada veoma teško izboriti. Ukoliko potraje, taj osjećaj može dovesti i do depresije. Kako biste to izbjegli, praktikujte sledeće.

 

Udahnite duboko

Uradite to odmah i sada! Udahnite tri puta duboko. Osjetite kako vam se dijafragma u potpunosti podiže i nakon toga lagano izbacujte vazduh napolje.

 

Povežite se sa prirodom

Najbolji način da razbistite misli je da ostavite to što radite i izađete van. Otiđite u park, izujte se i hodajte bosi po travi. Vaša energija će se povezati sa zemljom i osjećaćete se puno bolje i rasterećenije.

 

Šetnja, trčanje, joga

Vježbanje je jedan od najboljih načina da se riješite tmurnih misli. Bez obzira da li je u pitanju šetanje, trčanje ili joga, nakon upražnjavanja neke od tih aktivnosti, garantovano ćete se osjećati bolje.

 

Pisanje

Kada imate previše toga na umu, najbolje je da te misli “bacite na papir”. Kada to uradite, analizirajte misao po misao, problem po problem. Na taj način ćete lakše uvidjeti šta je zaista problem pa, samim tim, kada ga imate pred očima, lakše ćete pronaći i rješenje.

 

Meditacija

Jedan od najboljih načina da ukrotite svoje misli jeste meditacija. Meditirati možete svakodnevno, a ova tehnika se posebno preporučuje kada vas nešto muči ili kada imate loš dan. Niste sigurni kako se meditira? Saznajte ovdje.

 

Gledajte nešto smiješno

Gledanje humorističke serije ili filma garantovano će vam podići raspoloženje. Smijeh nije dobar samo za povećanje nivoa endorfina već nas i na najbezbolniji način može odvratiti od tmurnih misli i izvući iz lošeg raspoloženja i depresije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info