5 stvari koje pokazuju da muškarac nije iskren

0

Utvrđivanje da li je muškarac iskren nije jednostavna stvar. Ipak, određeni šabloni ponašanja vam mogu pomoći da saznate da li je on iskren ili malo “vrda”. Koji su najčešći? Saznajte u nastavku.

Skretanje pogleda


Kada ga pitaš nešto, da li on skreće pogled? Da li gleda svuda okolo samo ne u tebe? To je siguran način da znaš da se nešto dešava i da nešto nije u redu sa pričom koju ti je rekao. Ako je iskren, on mora moći da te gleda u oči!

Ne može ponoviti ono što je rekao


Ako sumnjaš da je on neiskren, jednostavno ga sutradan ili nakon par dana pitaj da ti opet ispriča isto (na primjer, da ti prepriča izlazak kojem ti nisi bila prisutna). Ako mu se priča ne poklapa sa onime što je ranije rekao, sigurno te je lagao.

Ruke u džepovima dok priča


OK, ovo ne mora biti tačno u svim slučajevima, ali kada je u vezi sa ovom temom, onda je prilično istinito. Stavljanje ruku u džepove znači da on nešto krije. Kada priča s tobom, on to ne bi trebao raditi. Takođe, ako se “ljulja” na stopalima naprijed – nazad i to je znak da ti ne govori istinu.

Oklijevanje prije odgovora


Da li oklijeva prije nego odgovori na postavljeno pitanje? Da li zaista ne može u trenu da odgovori gdje je bio? Definitivan pokazatelj da ne govori istinu, bez obzira koliko dobro objašnjenje imao. Zapamti da oklijevanje nikada nije dobar znak.

Vrpoljenje


Vrpoljenje je još jedan odličan pokazatelj neiskrenosti. Da li se “igra” sa prstenom koji mu je na ruci? Tobože je zauzet oko noktiju? Da li svako malo prstima prolazi kroz kosu ili lupka bradu? Sve pomenuto su znaci vrpoljenja i nervoze koji pokazuju da on nije iskren.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info