5 fantastičnih ljetnih cvjetnih parfema

0

Kada je u pitanju odabir parfema, cvjetne note su veoma popularna opcija. Naravno, one su ujedno i najbolja opcija za tople, ljetne dane. Evo i nekoliko odličnih primjera u kojima možete uživati ovog ljeta.

 

Viktor & Rolf – “Flowerbomb La Vie En Rose”

Ovaj parfem novija je verzija klasičnog Flowerbomb-a. On sadrži opojne note ruže, frezije, đurđevka i ćilibara. “Lakši” je od originalne verzije što ga čini fantastičnim za ljeto.

 

Dior – “Miss Dior”

Miss Dior je savršen za sve one koji vole elegantnije cvjetne mirise. Za ovaj parfem kažu da je inspirisan “ljubavlju i romantikom”, a karakterišu ga note jasmina, pačulija i mandarine. Ako tražite malo luksuza, Miss Dior je definitivno za vas.

 

Flora by Gucci

Žena “Flora” se može opisati kao mlada, klasična i prefinjena. Ovaj fantastični parfem sadrži note ruže, božura, citrusa i sandalovine. On je suptilan i sofisticiran te je savršen za modernu ženu.

 

Burberry – “Brit Sheer”

Brit Sheer je svjež cvjetno-voćni miris. Sadrži note božura, cvijeta breskve, bijelog mošusa i lišća ananasa. Poput i drugih ljetnih mirisa, veoma je lagan, a naša preporuka je da ga nosite uveče.

 

Valentino – “Valentina”

Već po samom izgledu bočice jasno je da je riječ o izuzetnoj, cvjetnoj eksploziji. On je kombinacija nota jasmina i tuberoze sa notama ćilibara i bergamota. Valentina je, definitivno, jedan od najsenzualnijih i najelegantnijih cvjetnih parfema.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info