5 jednostavnih ljetnih frizura

0

Ljeto je pravo vrijeme za opuštanje, a to znači da biste mogli i da promijenite frizuru. I to na način da se riješite fena, pegle za kosu i drugih proizvoda za stajling koji rade na principu toplote i usljed kojih se znojite. Ovog ljeta isprobajte neku od sljedećih lepršavih i jednostavnih frizura.

Konjski rep


Definitivno jedna od najlakših i najljepših ljetnih frizura. Ne samo da je možete jednostavno napraviti već je možete nositi i na nekoliko načina. Zagladite kosu unazad te je na vrhu glave pričvrstite gumicom i dobićete razigran izgled. Skupite kosu labavo na potiljku za sofisticiraniji i romantičniji izgled. Za večernju varijantu, kosu prebacite na lijevu ili desnu stranu i zavežite gumicom, maramom ili trakom.

Pletenica


Pletenica je još jedna frizura koju možete na napraviti u tren oka te je savršena za toplo vrijeme. Kao i konjski rep, možete je nositi na nekoliko načina – visoka ili niska, sa strane, klasična ili riblja kost – sve je do vas i vašeg ukusa.

Punđa


Želite da vam bude baš rashladno ovog ljeta? Punđa je odlična opcija. Ova frizura “skuplja” svu vašu kosu te izgleda slatko i elegantno. Možete je nositi na vrhu glave ili na potiljku. Još jedna opcija je da napravite dvije punđe – po jednu sa svake strane. Za koju god varijantu da se odlučite, imaćete cool frizuru i neće vam biti vruće.

Traka za kosu


Želite da vam kosa bude puštena, ali da vam ne pada preko lica? A da probate traku za kosu? Možete naći više desetina različitih traka za kosu pa je najbolje da birate one koje će se slagati sa odjećom koju nosite ili vašim izgledom. Umjesto trake, možete koristiti i maramu te će vaš izgled biti još potpuniji i elegantniji.

Pola gore, pola dole


Stil “pola gore, pola dole” uvijek je odlična opcija za ljetne mjesece. I, kao i sve druge pomenute frizure, možete je nositi na više načina. Prebacite gornji dio kose unazad, zagladite je i pričvrstite je šnalom ili gumicom. Labavo prikupite kosu na vrhu, tako da razdjeljak ostaje vidljiv te je pričvrstite tik ispod tjemena.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info