5 načina da savladate mušku psihu

0

Poznavanje muške psihologije možda je i jedna od najvećih stvari koju žene žele da znaju. Muškarci kažu da je žene teško razumjeti, a to možda i jeste tako. Ali, činjenica je da je muškarce nekada veoma teško dešifrovati! Ako zaista želite da shvatite način na koji muškarci razmišljaju, za početak evo nekoliko koraka.

 

Pružite podršku

Jedna stvar o psihologiji muškaraca je njihova potreba da im se ne povrijedi ego. Muškarac voli da zna da dobro odrađuje posao i da ima vašu podršku u tome. Nema potrebe za pretjerivanjem, ali upućivanje komplimenata s vremena na vrijeme neće škoditi.

 

Poznavanje onoga što ga pokreće

U čemu vaš muškarac uživa? Da li voli sportske automobile? Da li je fudbal njegov život? Pasionirani je lovac? Naučite male stvari o svom muškarcu, kao što je ono što voli i ono što mu se ne sviđa. Ako pokažete interes za njegove aktivnosti pomoći ćete mu da vam se otvori te će vam dozvoliti da “uđete” u njegovu psihu.

 

Shvatite da i muškarci imaju emocije

Muškarci vole da izgledaju grubo, poput neke ljušture koju je teško otvoriti, ali zapravo i oni su veliki emotivci. Jedni to mogu skrivati, drugi odbacivati, a treći ignorisati. Dajte mu do znanja da je sasvim u redu da bude tužan ili uznemiren. Pored toga, bitno je i da shvatite da veliki broj muškaraca izražava svoju tugu kroz frustracije ili bijes, jer pokušavaju da u cijeloj priči izgledaju što više mačo.

 

Pokažite razumijevanje

Da li je vaš muškarac nekada rekao nešto što je zvučalo pogrešno? U većini slučajeva ćete prepoznati ovu situaciju, ali nekada ćete njegove riječi shvatiti bukvalno. Shvatite ovaj dio muške psihologije: muškarci ne znaju baš uvijek kako da kažu ono što misle ili osjećaju. I veoma često, pokušaj da se popravi ono što je već rečeno samo pogoršava cijelu situaciju.

 

Budite iskreni

Uvijek budite iskreni sa svojim muškarcem. Ako želite da on bude iskren sa vama, onda je potrebno da se i vi tako ponašate. Iskrenost je veoma važna u svakoj vezi. Ona može dovesti do dubljeg, zadovoljavajućeg ispunjenja. Nedostatak iskrenosti veoma često jedan je od glavnih razloga “pucanja” veze.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info