5 znakova da je vaša veza vrijedna spasavanja

0

Postoje određeni znaci koji pokazuju da je vaša veza vrijedna spasavanja, čak i kada stvari nisu ružičaste. Sve veze imaju uspone i padove, ali i dalje bi trebali da budete srećni zbog odnosa kojeg imate sa partnerom. Ako se pitate da li treba da riješite probleme sa kojima se suočavate u vezi ili je najbolje da odete jednom zauvijek, na pravom ste mjestu – analizirajte svoju vezu kako budete išli kroz sledećih pet savjeta.

 

Kakva je vaša veza?

U svakoj vezi postoje elementi koji su od krucijalne važnosti za sreću oba partnera. Zapitajte se da li u vašoj vezi postoje povjerenje, poštovanje, iskrenost, lojalnost i privrženost. Navedeni elementi su gradivno tkivo svake veze. Ako u vašoj vezi nedostaje neki od pomenutih elemenata, to je nagovještaj nevolja. Jedan od najboljih znakova da je vaša veza vrijedna spasavanja je ako u njoj postoje svi pomenuti elementi.

 

Komunikacija

Sledeća tačka za razmatranje je komunikacija između vas dvoje. Da li vaš partner zadovoljava komunikacione potrebe? Neki od nas vole da se dopisuju sms-ovima, dok je drugima draži telefonski razgovor. Bez obzira na vaše specifične potrebe vaš muškarac bi morao biti u mogućnosti da im izađe u susret. Ako ste nezadovoljni time što su mu potrebni sati ili dani da vam odgovori na teleonski poziv ili sms, artikulišite svoje potrebe jasno i glasno te pokušajte da postignete kompromis. Ako to ne uspije, možda je vrijeme da preispitate vaš odnos.

 

Zezanje

Kada ste se zadnji put zezali sa vašim muškarcem? Ukoliko još uvijek uživate u vremenu provedenom zajedno, vjerovatno nema potrebe za raskidom. Ali, ako je vaša veza “ustajala” i ako nijedno od vas ne želi ili nema volje da uloži napor da je prodrma i oživi, preispitajte razloge zbog kojih ste još uvijek skupa. U vezi je potrebno da bude više dobrih nego loših stvari i trenutaka.

 

Top tri osobe

Napravite listu na kojoj će biti vaše tri najomiljenije osobe sa kojima uživate da provodite vrijeme. Vaš muškarac bi trebao biti na toj listi. Trebalo bi da se radujete vremenu provedenom skupa pa čak i kada gledate film. Razgovori sa njim bi trebali biti prijatni i prirodni, a ne da se osjećate kao da pričate pod prisilom ili neprijatno.

 

Istina o problemima u vezi

Razmislite o problemima sa kojima se suočavate u vezi. Jesu li oni sitne stvari koje se mogu riješiti uz malo uloženog napora? Ili se suočavate sa problemima koji vas emocionalno iscrpljuju i sa kojima se veoma teško nositi? Sledeća stvar o kojoj trebate razmisliti je koliko je vaš partner spreman da se potrudi oko rješavanja problema sa kojim se vaša veza suočava. Oboje bi trebali da pokušate pronaći rješenje za probleme i biti spremni na promjene, ako će to poboljšati vašu vezu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info