7 načina da povećate volumen usana

0

Da li imate tanke usne te na razne načine pokušavate da ih učinite punijima? Kako biste to i uspjeli, potrebno je da znate par trikova. Srećom, to je ostvarivo bez komplikovanih procedura, a mi vam donosimo sedam jednostavnih, brzih i bezopasnih načina koji vam mogu pomoći da imate punije usne.

Sredstva za volumen usana


Jedan od najlakših načina da “dobijete” punije usne jeste da koristite neke od kozmetičkih proizvoda koji su namijenjeni u te svrhe (na primjer, lip plumper). Na tržištu se nalazi više brendova koji se mogu uklopiti u svačiji budžet. Pokušajte nekoliko različitih proizvoda kako biste sa sigurnošću znali koji vam najbolje odgovara, tj. koji daje najbolje rezultate.

Iscrtajte usne


Da li ste ikada primijetili da neke žene pretjeruju sa olovkom za usne te povlače linije predaleko od linije usana? Možete uraditi isti trik kako biste dobili efekat punijih usana, ali morate biti suptilniji. Koristeći olovku za usne, povucite liniju tik do prirodne linije usana. Ovo će vam pomoći da usnama dodate punoću, bez da ličite na klauna.

Peckanje


Korištenje balzama ili sjaja za usne koji sadrže mentol može vam pomoći da imate punije usne. Doduše, ovo ima samo privremeni efekat, ali je mnogo manje drastično nego pribjegavanje permanentim metodama kao što su silikoni za usne.

 

Hidratacija


Isto kako je koži potrebna hidratacija tako je potrebna i usnama. Dovoljno je samo da pogledate razliku između ruku kada su suhe i nakon nanošenja kreme. Hidratizirana koža izgleda mnogo bolje i ljepše. Dakle, nemojte zanemariti ni usne – najlakši način da usnama vratite hidrataciju jeste da redovno koristite sredstvo predviđeno za to, odnosno labelo ili neki drugi proizvod.

Piling


Kako biste imali punije usne, potrebno je i da redovno radite piling. Naravno, nipošto nemojte koristiti piling za tijelo u te svrhe, jer će vjerovatno biti prejak. Dovoljno je da usne nježno izribate četkicom za zube i da nakon toga nanesete labelo. Ovdje pogledajte i 4 jednostavna kućna recepta za piling za usne.

Trikovi šminkanja


Nanesite svjetliji korektor oko usana (povedite računa da se ne primjećuje!) prije nego nanesete karmim. Drugi trik je da sjaj za usne nanesete samo na središnji dio usana, umjesto preko cijele površine. Usne su na tom dijelu najpunije tako da nanošenje sjaja samo na taj dio daje dojam da su i cijele usne punije.

Izbor boje


Ako imate tanje usne, budite pažljivi prilikom odabira karmina. Svjetlije nijanse će vam bolje stajati, s obzirom da tamnije nijanse još više stanjuju usne. Tekstura karmina je takođe važna. Umjesto mat formula, opredijelite se za sjajnije, hidratante karmine. Moguće je pronaći više karmina ove vrste na tržištu, a oni mogu pomoći da vam usne izgledaju punije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info