Najbolji parfemi za ljeto 2013.

0

Najtoplije godišnje doba ima nekoliko prednosti, a jedna od njih su i duge, tople večeri, lagana garderoba i mirisi koji evociraju uspomene na more, pijesak i odmor. Bez obzira da li vaš omiljeni ljetni parfem miriše svježe poput popodneva na plaži ili sočno kao voćni koktel, donosimo vam listu onih koji će biti najpopularniji ovog ljeta.

 

Bobbi Brown Beach

Ako želite da uhvatite one beskrajne ljetne dane, onda će vam Bobbi Brown Beach ispuniti želju. Slatki miris pijeska, jasmina i mandarine u kombinaciji sa rashlađujućom morskom vodom obuhvata suštinu ljeta već nakon jednog špricanja.

 

Estee Lauder Bronze Goddess

Bronze Goddess vas vodi u tropske predjele sa opojnim notama kokosa, vanile i voća te ćete se tokom cijelog dana osjećati kao da ste na nekoj od bezbrojnih plaža karipskog mora.

 

CK ONE Summer

Užarene citrusne note parfema CK ONE Summer daju vam trenutni osjećaj svježine. Savršen za vreli ljetni dan.

 

Burberry Summer

Zabavna kombinacija vrhunskih voćnih gornjih nota i blagih cvjetnih donjih nota čini ovaj parfem istovremeno osvježavajućim i energičnim. Odličan izbor za duge ljetne noći.

 

Hermes Eau de mandarine ambrée

Ništa ne podsjeća tako na ljeto kao slatki miris mandarine. Upravo takav je Eau de mandarine ambrée čiji slatki mirisi mandarine u kombinaciji sa rajskim voćem i ćilibarom čine jedinstvenu mješavinu koja će vas podsjećati samo na plažu, more i beskrajne zalaske sunca.

 

Elizabeth Arden Green Tea Honeysuckle

Ljetni odmor ne mora uvijek podrazumijevati more. Planine su jednako dobre u ovom periodu, a za nesvakidašnji miris koji neodoljivo podsjeća na odmor u planinama i koji je kombinacija jasmina, limuna i zelenog čaja pobrinula se Elizabeth Arden.

 

Prada Candy L’Eau

Ako volite izvornu verziju, onda ćete se odmah “navući” i na novu, laganiju varijantu. Slatki miris karamele dobio je sezonska poboljšanja u vidu nota citrusa i slatkog graška. Sofisticirani miris idealan za gradske djevojke.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info