7 brzih načina da se riješite mitesera

0

Miteseri su jedan od najčešćih problema koji se javlja na koži lica. U suštini, svaka ih žena ima u nekom trenutku. Kako biste izbjegli pravu katastrofu koja nastaje kada pokušavate da ih se riješite cijeđenjem (na taj način može doći do upale na širem području gdje se miteser nalazi), koristite sledećih sedam načina – uspjeh zagarantovan.

 

Pasta za zube

Nabavite četkicu za zube koju ćete koristiti samo u ove svrhe i na nju nanesite malu količinu paste za zube. Prvo je stavite pod blagi mlaz vode, a zatim nježno istrljajte zahvaćena područja. Ovo možete raditi svakih par dana, a pomenuti proces će “popraviti” situaciju sa miteserima u veoma kratkom vremenskom roku. Potrebno je da prilikom trljanja pazite da pasta ne dospije u oči te sterilišite četkicu ključalom vodom nakon svake upotrebe.

 

Domaći losion

Napravite super efikasan domaći losion koji ćete nanositi na zahvaćeno područje nekoliko puta sedmično. Potreban vam je svježi sok od limete, bademovo ulje i glicerin (pomiješate jednake količine navedenih sastojaka).

 

Bjelance

Umutite jedno bjelance i prstima ga utrljajte u kožu. Preko njega stavite toaletni papir (po mogućnošću obični, koji nije parfemisan), da se zalijepi za lice i ostavite ga dok se bjelance ne osuši. Kada vidite da je toaletni papir postao krut, vrijeme je da ga skinete. Nakon toga, operite lice toplom vodom i posušite ga tapkanjem ručnikom.

 

Pasta za zube i maslinovo ulje

Operite lice toplom vodom kako biste otvorili pore. Stavite malo paste za zube na ručnik koji ste prethodno namočili u ekstra djevičansko maslinovo ulje te nježno masirajte zahvaćeno područje. Nakon pet minuta, lice isperite toplom vodom i posušite ga tapkanjem čistim peškirom.

 

Paradajz

Najprije je potrebno da paradajz izrežete u oblike koje možete postaviti na područje koje je zahvaćeno miteserima. Poslije pranja lica toplom vodom i posušivanja, paradajz stavite na lice i držite petnaest minuta. Nakon toga lice isperite mlakom vodom i nemojte koristiti bilo koji proizvod za pranje, kako bi paradajz što duže mogao djelovati.

 

Med

Ovo je jednostavno. Ugrijete malo meda i nanesite ga na zahvaćeno područje. Sačekajte deset do petnaest minuta i lice isperite toplom vodom.

 

Sok od limete i so

Pomiješajte pomenute sastojke kako biste napravili odličan piling za lice koji možete koristiti svakodnevno, ali vidjećete da nakon nekoliko dana to više i nećete morati raditi – da, toliko je djelotvoran.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info