5 bračnih pravila koja više ne važe

0

Još uvijek samo vi perete suđe svaki put, jer mislite da to “morate”? Možda ne shvatate, ali takvo ponašanje vjerovatno “izvire” iz zastarjelih uvjerenja da je to nekako vaš “posao”. Iako krute uloge mogu unapijediti stvari, one ujedno mogu biti i ograničavajuće. Odustanite od njih i od sledećih pet kako biste imali srećniju i manje stresnu zajednicu.

 

Kada ste u braku, ne možete imati sopstveni život

Žene su ohrabrivane da na prvo mjesto stave potrebe muža i djece. Ali, ako to radite, vremenom ćete postati ogorčeni. U tom slučaju, vaša frustracija se može manifestovati na različite načine, kao što su depresija, “kratak fitilj” ili pretjerano konzumiranje alkohola ili cigareta. Zaboravite na to staro pravilo i svakog dana uradite nešto što vas čini srećnom, opuštenom i ispunjenijom. Prije nego povedete računa o drugima, morate se pobrinuti za sebe.

 

O seksualnim željama nikada ne treba raspravljati

Kada padnete u seksualnu rutinu koja veoma dobro funkcioniše, možda ne shvatate da ste kao par dosegnuli vrh ledenog brijega seksualnog potencijala. Možda će biti potrebno da obavite nekoliko nezgrapnih razgovora, ali ljudska seksualnost je praksa koja se razvija i zahtijeva istraživanje i otvorenost kako bi rasla. Da biste smanjili šanse da se vaš partner osjeća kao da radi nešto pogrešno, pozovite se na ovu novu fazu eksperimentisanja i probajte nešto što niste ranije.

 

Odlazak bračnom savjetniku je loš znak

Neki parovi misle da su, ako priznaju da prolaze kroz težak period, osuđeni na propast. Ali, istina je u potpunosti suprotna od toga. Ako ne pričate i ako ne riješite probleme, oni će samo rasti. Što prije potražite pomoć, lakše će biti riješiti probleme. Kod većine bračnih sukoba ne radi se o nekompatibilnosti već o problemima sa komunikacijom i nemogućnošću razgovora prilikom najvećih kriza. Često postoji način da artikulišete svoje želje i potrebe bez povrjeđivanja druge osobe.

 

Muž treba da bude jedini izvor prihoda

Neki muževi otvoreno i ponosno podržavaju svoje supruge u ambicijama vezanim za karijeru i vole da vide kada su one uspješne. Drugi muškarci mogu biti podrška, ali samo na površini. Na uspjehe svojih supruga reaguju kao da su srećni, ali veoma često dolazi do trzavica, jer i dalje misle da, ako je žena uspješnija, oni su manje muškarci. Ako shvatite da se vaš muškarac tako osjeća, već je pola “posla” urađeno. Okolnosti se možda neće promijeniti (vi možda nećete ni željeti da se promijene), ali ako ga pitate šta možete učiniti kako bi se on osjećao bolje i ako ga pomno saslušate, to su prvi koraci ka rješavanju problema.

 

Svađanje znači da niste u srećnoj vezi

Veliki broj supružnika se relativno često svađa i pokazalo se da to nije recept za razlaz. Ali, šta ako neko od vas dvoje kaže nešto od čega se trese tlo pod nogama, kao na primjer: šta ako on kaže da ga već odavno seksualno ne privlačite zbog vaše težine ili da gaji jake osjećaje prema koleginici sa posla? Novi oblici terapije pokazuju da je ovo prvi korak ka velikoj transformaciji odnosa koja vas može još više zbližiti i dovesti do još veće intimnosti. Sve veze ne mogu biti spašene, ali stručnjaci kažu da kada ste sposobni da budete potpuno realni jedno prema drugom i radite na rješenju problema, pomijeraćete se ka bezuslovnoj vrsti ljubavi i veze koju nikada više ništa neće moći poljuljati.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info