Pripremite se za plažu: 5 najboljih namirnica za savršen izgled

1

Ljetna sezona je na pragu (još samo kalendarski nije počela), a neki od nas su već uskočili u ljetnju garderobu. Veoma brzo, biće i vrijeme za kupaći kostim. Kada je riječ o istom, veliki broj žena nije zadovoljan svojim izgledom u kupaćem kostimu. Ipak, ne treba očajavati – ako niste zadovoljni vašom figurom ili izgledom kože, svakodnevno konzumirajte sljedeće namirnice.

Krastavac


Tokom ljetnjih mjeseci, veoma je bitno da vam koža bude hidratizirana. Krastavci se sastoje od 96% vode te će vam pomoći i da veoma brzo budete siti, bez dodatnih kalorija. Oni su prirodni diuretik i sprečavaju nadimanje usljed zadržavanja vode tako da će vaš stomak izgledati odlično.

Povrće tamnih listova


Uvrštavanje povrća tamnih listova u ishranu je mudra odluka, bez obzira na godišnje doba. Ono je odličan izvor dnevne doze vitamina i minerala (vitamini A, C, K, folna kiselina, magnezijum, željezo i kalcijum samo su neki od njih). Neka ono zauzima najveći dio vašeg tanjira i veoma brzo ćete biti siti – bez dodatnih kalorija. Špinat, kelj, brokula, blitva i rukola – jedite ih kao salatu ili obarene.

Ananas


Odličan je zbog visokog sadržaja vlakana koji vam pomažu da veoma brzo budete siti, sprečavajući vas da posegnete za nekom manje zdravom hranom. Pored toga, ananas je izuzetno bogat i vitaminom C koji pomaže proizvodnju kolagena usljed čega vaša koža ostaje zategnuta i elastična, a vaš imunološki sistem jači i otporniji. Treba dodati i to da ovo divno voće pomaže probavljanje hrane i smanjuje nadutost.

Nana


Ona vam neće samo pomoći da se osvježite: nana, takođe, smanjuje nadimanje i lošu probavu te smiruje probavni trakt. Koristite je kao začin ili, po starom dobrom običaju, pijte čaj od nane. Nećete pogriješiti ni ako u čašu hladne vode dodate par svježih listova – jeftino osvježenje koje sadrži 0 kalorija!

Dinja i lubenica


One će utažiti vašu želju za slatkišima, ujedno vam pružajući veliku dozu vitamina, antioksidanata i fitohemikalija. Dinja je odlična za kožu, jer sadrži vitamine A i C koji koži pomažu da bude čista i zategnuta. S druge strane, lubenica sadrži dosta likopena koji sprečava upalne procese u organizmu. Najbolje od svega – uživaćete u okusu, brzo ćete biti siti, a unijećete veoma malo kalorija.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info