Do nježnije kože uz pomoć maske od jagoda

0

Jagode ćete naći na listi sastojaka većeg broja krema za lice. Zbog svojih odličnih kvaliteta, one se koriste za mnogobrojne tretmane kože. Njihovi antioksidanti pomažu koži da se riješi slobodnih radikala. Umjesto odlaska na skupe kozmetičke tretmane, isprobajte neku od sledećih maski koje će vašoj koži vratiti njen prirodan sjaj i ljepotu.

 

Jagode i med

Napravite pire od jagoda i dvije do tri kašike pomiješajte sa jednom kašikom meda. Nanesite na lice i nakon dvadeset minuta isperite mlakom vodom. Maska će vam pomoći da koži vratite njen prirodan sjaj, a nanosite je jednom do dva puta sedmično.

 

Jagode i limun

Kombinacija jagoda i limuna takođe je odlična za kožu lica. Pomiješajte 50 grama pirea od jagoda sa svježe iscijeđenim sokom jednog limuna. Smjesu nanesite na lice i nakon deset minuta isperite. Ova maska će vam pomoći da se riješite svih nečistoća sa kože.

 

Jagode i jogurt

Pomiješajte tri do četiri kašike pirea od jagoda sa 30 ml jogurta, smjesu nanesite na lice i isperite hladnom vodom nakon petnaest minuta. Nakon ispiranja, nježno masirajte kožu. Ova maska će vam pomoći da zategnete kožu.

 

Jagode

Čak i same jagode vam mogu poslužiti kao odlična maska. Nanesite 75 grama pirea od jagoda na lice i nakon dvadeset minuta nježno isperite hladnom vodom. Pomenuta maska vam može pomoći da se riješite mrlja sa lica i da koži vratite njen prirodni sjaj.

 

Jagode i kukuruzno brašno

Ova prirodna maska je odlična za piling kože. Pomiješajte jednu kašiku kukuruznog brašna sa 75 grama pirea od jagoda. Smjesu nanesite na kožu i nakon deset minuta masku isperite hladnom vodom nježno masirajući u smjeru kazaljke na satu i u suprotnom smjeru. Ova maska će vam pomoći da se riješite mitesera te će vašoj koži vratiti njen prirodni sjaj.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info