Suha koža: 4 najbolja prirodna preparata

0

Suha koža je veoma čest problem sa kojim se susreće veliki broj žena. Losioni za tijelo su odlična opcija, ali treba imati na umu da neki od njih mogu još više isušiti kožu. I, šta raditi? Koristite sledeća prirodna ulja koja dokazano vraćaju hidrataciju vašoj koži.

 

Ulje sjemenki grožđa

Mnogi zdravstveni stručnjaci smatraju da je ovo ulje najbolje za kožu, bez obzira na tip kože. Posebno je pogodno za tanku kožu, na predjelu vrata i oko očiju, a istraživanja pokazuju da ono može smanjiti i sitne bore. I ne samo to, ulje sjemenki grožđa je bogato vitaminom C koji prirodno posvjetljuje kožu.

 

Maslinovo ulje

Ako imate suhu kožu, maslinovo ulje je odličan lijek – zaista postoji razlog zbog kojeg su ga žene sa mediteranskog područja vijekovima koristite (pa i dan danas) u te svrhe. Ono pruža intenzivnu hidrataciju, a antioksidanti koji ga čine odličnim za unutrašnju upotrebu jednako djeluju i spolja – bore se protiv slobodnih radikala nastalih usljed nepovoljnog djelovanja sunčeve svjetlosti.

 

Suncokretovo ulje

Jednako je dobro kao i maslinovo, ali je jeftinije. Pored toga što je odlično za hidrataciju kože, ono je odlično i kao ulje za masažu, jer se veoma brzo upija u kožu.

 

Ulje sjemenki kajsije

Kao i suncokretovo ulje, ulje sjemenki kajsije je lakše od prva dva i brzo se upija, što ga čini odličnim sredstvom za hidrataciju kada nemate mnogo vremena. Ono, takođe, sadrži velike količine vitamina A, C i E – antioksidanata koji štite kožu od znakova starenja i oštećenja izazvanih nepovoljnim sunčevim zračenjem.

 

Uvijek nabavljajte ona ulja koja nisu rafinisana, jer ona sadrže najviše nivoe vitamina i zdravih masti. Ako niste sigurni koje je to ulje, na etiketi tražite natpise kao što su “ekstra djevičansko” i “hladno prešano (cijeđeno)”. Naravno, kao i ulja koja imate u kuhinji, potrebno je da i ova čuvate na tamnom i hladnom mjestu kako ne bi došla u direktan dodir sa sunčevom svjetlošću.

Prilikom nanošenja na kožu, dovoljno vam je svega par kapi. Ukoliko se nekoliko minuta nakon nanošenja ulje u potpunosti ne upije u kožu to znači da ste ga nanijeli previše.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info