5 trikova za sjajniju kosu

0

Djevojke u reklamama za šampon i regenerator imaju sjajnu kosu i baš zato su “svi muškarci u njihovom redu”… Međutim, koliko puta ste kupili određeni proizvod koji je nahvaljen na sva zvona i na kraju ste shvatili da on uopšte ne djeluje? S druge strane, postoji par trikova koji vam mogu pomoći da imate sjajnu kosu. Evo i koji su to.

 

Hladna voda

Pokušajte da bar jednom sedmično operete kosu hladnom vodom. Krajnji rezultat: kosa koja ima prekrasan sjaj.

 

Sušenje

Iako vam se ponekad sviđa da vam se kosa osuši prirodnim putem, zadržavanje vlage u kosi čini je manje sjajnom. Dakle, nakon pranja kose obavezno je temeljno osušite.

 

Sirće

Prije nanošenja regeneratora, pomiješajte sirće sa vodom i dobijenu mješavinu nanesite na kosu. Rezultat će biti divan sjaj, a miris sirćeta se neće osjetiti, jer ga pet minuta nakon nanošenja ispirate i nanosite regenerator.

 

Hranjiva maska

Sjaj se može postići i upotrebom maske. Najbolja prirodna maska je kombinacija jajeta i majoneze. Ostavite je na kosi pola sata i nakon toga isperite.

 

Ulje

Mada ne trebate pretjerivati sa uljima, prije sušenja, nanosite ulje koje odgovara vašem tipu kose. Nanosite ga više na vrhove, a manje na vlasište. Nakon sušenja, vaša kosa će biti lijepa, sjajna i neodoljiva.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info