Kućni lijekovi za suhu i oštećenu kosu

0

Ako se često fenirate, farbate ili uvijate kosu, postoji velika šansa da vam je kosa oštećena. Pored toga, korištenje proizvoda za stajling koji sadrže alkohol (kao što su gel i lak za kosu) može isušiti kosu usljed čega ona postaje lomljiva. Ukoliko imate problem koji se zove suha i oštećena kosa, probajte neki od sledećih trikova.

 

Maska od avokada

Pomiješajte jedan avokado (što zreliji), jednu bananu, 50 ml maslinovog ulja i jedno jaje. Miješajte sve dok ne dobijete glatku i kremastu masu (najbolje je da koristite blender). Masku nanesite na kosu, od vrhova ka korijenu. Stavite kapu za tuširanje ili plastičnu kesu i nakon deset minuta isperite toplom vodom. Tretman radite dva puta sedmično.

 

Majoneza

Koristite majonezu da kosi vratite njenu prirodnu hidrataciju. Nanesite je na kosu i pomoću prstiju je ravnomjerno raspodijelite. Nakon toga, stavite kapu za tuširanje ili plastičnu kesu te kosu isperite poslije dvadeset minuta. Nakon ispiranja, kosu lagano posušite peškirom i ostavite da se sama osuši.

 

Šamponirajte manje

Šamponiranje lišava kosu njenih prirodnih ulja te može uzrokovati oštećenja i lomljenje kose. Umjesto svaki put, šamponirajte kosu svaki treći put. Ako kosa postane masna pri korijenu nakon jednog dana bez pranja, koristite suhi šampon. I na kraju, koristite šampon koji je namijenjen za suhu i oštećenu kosu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info