4 razloga da ga ostaviš

0

Sumnjate u svog partnera? Da li je nešto krenulo po zlu, a niste sigurni da li da ga ostavite? Postoje različiti razlozi za prekid, ali ako uočite jedan od sljedeća četiri, vrijeme je da se pozdravite.

On te ne podržava


Moderna žena očekuje pravog životnog  partnera. Prošli su dani kada su se žene “brinule” o muškarcima ili stavljale svoje potrebe na drugo mjesto u njhovu korist. Osobine koje pokazuju da te on ne podržava su:

  • Ismijavanje i omalovažavanje tvojih ciljeva ili ambicija vezanih za karijeru ili život
  • Nabijanje osjećaja krivice zbog vremena provedenog na poslu
  • Ignorisanje u trenucima potrebe ili nevolje
  • Stvaranje pritiska u donošenju životnih odluka, kao što su davanje otkaza na poslu, seljenje ili rađanje djece
  • Nepomaganje oko kućanskih poslova.

Ne možeš biti ono što jesi u njegovoj blizini


Da li “igrate” uloge, odnosno da li se pretvarate u karakter za koji mislite da on želi da bude s njim? Ovo ne samo da odražava odnos zasnovan na lažima već može da bude i štetno za vaše emocionalno blagostanje. Laganje ili obavljanje određenih stvari samo kako biste se uklopili u njegov “ideal” apsolutno je loša i pogrešna ideja. Najbolji partneri su oni uz koje se osjećate odlično u svojoj koži i sa kojima možete biti opušteni.

On te iskorištava


Svima nam je poznat ovaj tip muškarca – “grebator” koji dane provodi u kafani, noći svirajući u bendu i koji još uvijek živi sa roditeljima. Međutim, nije ih uvijek lako uočiti. Ipak, njegovo pravo lice će se početi pokazivati kroz sitnice tipa “zaboravio sam novčanik u autu” i slično. Ako primijetite da takve situacije postaju sve više normalne nego izuzeci, vrijeme je da bježite. Vi niste bankomat, vozač taksija, besplatni mobilni telefon ili hotel. Prava veza se sastoji od doprinosa sa obje strane, ne samo emotivno već i finansijski. Ako mislite da iskorištava vašu velikodušnost, vrijeme je da ga ostavite.

On se ne slaže sa vašom porodicom i prijateljima


Kakav bi bio život bez vaših prijateljica? Bilo koji muškarac sa kojim izlazite i sa kojim planirate ozbiljnu vezu, najvjerovatnije će provoditi vrijeme sa ljudima do kojih vam je veoma stalo. Ipak, ako primijetite da on neprimjereno govori o vašoj porodici i prijateljima ili ako ih javno “trača”, unatoč vašim osjećanjima, bolje je da takvu vezu što prije okončate.

Svaku vezu je potrebno odmah prekinuti, bez obzira na sve, ukoliko se dešavaju sljedeće stvari:

  • Fizičko zlostavljanje
  • Verbalno i emocionalno zlostavljanje
  • Prijetnje upućene vama ili članovima vaše porodice i prijateljima
  • Slučajevi krađe
  • Stalna neiskrenost i laganje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info