Moda: 10 najljepših boja za proljeće

0

Donosimo cijeli spektar boja koje su u trendu ove sezone.

Plava


Svježina plave boje ujedno je zabavna i elegantna. Pantalone, suknje pa čak i cipele u ovoj boji pravi su hit.

Trula višnja


Ova specifična nijansa boje trule višnje podsjeća na neko dobro vino i daje posebno elegantnu notu vašem izgledu.

Žuta


Iako žuta nije jedna od najlakših nijansi za nošenje, ova briljantna boja (torbica, kaiš, pantalone ili suknja) daje topli, veseo izgled bilo kojoj kombinaciji.

Srebrna


Metalik je boja koju morate imati ovog proljeća – od šik odijela do suknje olovka kroja. Za potpuno moderan potez, kombinujte elegantne nijanse srebrne boje sa uzorcima i opuštenim tkaninama. Naravno, ako vam je to previše, uvijek se možete odlučiti samo za asesoare (ili cipele) u ovoj nijansi.

Crvena


Ovosezonska nijansa vatrene boje ima note narandžaste, čime se dobija nijansa maka. Pantalone, suknja ili neobična ogrlica – do vas je. Bez obzira da li dodate malo ili mnogo, garantovno ćete biti u centru pažnje.

Smaragd zelena


Dizajneri ovu boju obično preporučuju za jesenju ili zimsku sezonu, ali svi se slažu da je ona idealna i za proljeće. Lagani kaputić, suknja ili čak štikle – sve je do vas i vašeg izbora.

Zlatna


Zamijenite visoki sjaj sa mekšom bojom zlata. Ova prekrasna nijansa jednako dobro funkcioniše uz farmerice tokom dana ili u vidu nakita tokom večeri.

Ružičasta


Ova vruća boja čini svaki ten svjetlijim. Uparite je se džinsom i majicom kratkih rukava da dobijete upečatljiv, a opet ležeran izgled ili budite ružičasti od glave do pete u šik džemperu ili dugoj haljini.

Akvamarin


Akvamarin najnovija je neutralna boja. Uparite je sa mekanim zemljanim tonovima ili je jednostavno nosite samu, kao svježu alternativu sive boje.

Prljavo ružičasta


Prljavo ružičasta jedna je od najzahvalnijih boja, zahvaljujući svojim pink tonovima. Za zavodljiv izgled, uparite je sa crnom čipkom ili je kombinujte sa drugim mekanim tonovima, za posebno romantičan izgled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info