5 prirodnih načina da ubrzate rast kose

3

Pronalaženje načina za brži rast kose može biti veoma teško, posebno ako želite da se to desi na prirodan način. Nakon nove frizure (koja podrazumijeva skraćenje kose) srećni smo par sedmica, ali nakon toga se često dešava da poželimo našu staru dužinu kose. Donosimo pet prirodnih načina kako da to postignete.

Skraćujte kosu svakih šest do osam sedmica


Iako se može činiti čudnim i nelogičnim da skraćujete kosu dok želite da vam ona poraste, ipak je potrebno da se riješite ispucalih vrhova. U stvari, to je neophodno, ako želite da ubrzate rast kose. Da, kosa raste iz korijena i šišanje ispucalih vrhova, samo po sebi, neće ubrzati njen rast, ali…

Ako ne povedete računa o ispucalim vrhovima, to može rezultovati pucanjem i opadanjem kose, a to sigurno ne želite, posebno kada jedva čekate da vam kosa poraste.

Skraćivanje kose svakih šest do osam sedmica (za oko pet milimetara) je odlično za vas, sudeći po savjetima stručnjaka. Na kraju, osim što želite da imate dugu kosu, sigurno želite da ona bude i zdrava, zar ne?

Masaža vlasišta toplim uljem


Masaža vlasišta toplim uljem jedan je od najboljih načina da ubrzate rast kose. Ulje jojobe, kokosovo ili maslinovo ulje (kao i većina drugih ulja) učiniće pravo čudo – dovoljno je da ulje zagrijete i da ga temeljno nanesete.

Tretman bjelancima


Bjelance je poznato po svojim ljekovitim svojstvima i sposobnostima obnavljanja kose. Takođe, ono kosi vraća njen sjaj i mekoću. Dovoljno je da ga naneste na vlažnu kosu i isperete nakon petnaestak minuta. Vaša kosa će odmah izgledati zdravije, a ubrzo će postati i jača – sve pomenuto dovodi do njenog bržeg rasta.

Sok od crvenog luka


Skuvajte par glavica crvenog luka i iskoristite vodu u kojoj se luk kuvao. Ovaj “sok” će ubrzati rast kose i daće joj izvanredan sjaj. I ne brinite, nema bojazni da će se neprijatan miris zadržati na kosi, jer nakon nanošenja soka potrebno je da kosu isperete i nanesete regenerator.

Ispiranje jabukovim sirćetom


Pomiješajte jabukovo sirće sa malo vode i dobijenu smjesu koristite za ispiranje nakon svakog šamponiranja. Ovo će stimulisati folikule i ubrzati rast kose. Ako je miris jabukovog sirćeta veoma jak, u smjesu dodajte par kapi omiljenog esencijalnog ulja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info