8 kozmetičkih proizvoda koji vam zapravo ne trebaju

0

Od krema koje “brišu bore” do šampona koji poboljšavaju boju kose, kako znate koji su proizvodi poželjni za upotrebu, a koji su uludo bačen novac?

Saznajte šta kažu eksperti o tome koji vam kozmetički proizvodi uopšte nisu potrebni.

Šampon protiv peruti


Ne možete kontrolisati perut? Proizvodi protiv peruti, koje možete kupiti bez recepta, nisu najbolje rješenje, jer mogu isušiti vlasište usljed čega se pojavljuju još veće količine peruti. Nema potrebe da koristite neki skupi šampon, jer ga možete i sami napraviti. Ovdje pogledajte i kako.

Kreme za stopala


Ako već koristite kremu za ruke, zašto onda kupujete posebno i kremu za stopala? Ili koristite vazelin – dovoljno je da ga nanesete par puta sedmično, navučete čarape i vaša koža na stopalima postaće glatkija dok spavate. Naravno, uvijek možete koristiti kremu za ruke.

Losion za učvršćivanje kože


Iako želite da se riješite celulita, nemojte trošiti novac na anti-celulit kreme i losione koji obećavaju da ćete pomoću njih zategnuti kožu. Doduše, oni vam mogu pomoći, ali kratkoročno.

Naime, pomenuti proizvodi često sadrže kofein koji poboljšava protok krvi ili ekstrakte biljaka koji hidratiziraju kožu, što može imati privremeno dejstvo, ali najbolji način da se riješite celulita je zdrava ishrana i vježbanje.

Proizvodi za njegu kose koji poboljšavaju boju


Ne postoji proizvod za njegu kose koji će nakon farbanja poboljšati njenu boju. Ovi proizvodi sadrže više aditiva od drugih te sadrže boju koja može biti štetnija nego korisnija. Bolji način da duže zadržite boju: šamponirajte rjeđe ili koristite suhi šampon (on upija višak masti bez uticanja na boju).

Pjena za depilaciju


Prije postojanja gela, pjena za depilaciju imala je važnu svrhu: da omekša folikule dlake i da omogući brijaču lakše klizanje. Budući da gelovi za tuširanje sadrže dosta glicerina, oni mogu poslužiti dvostruko: kao gel za depilaciju i sapun za hidrataciju.

Eliminatori ispucalih vrhova


Nažalost, ispucalih vrhova se ne možete riješiti pomoću seruma. Iako postoje pojedini proizvodi koji “garantuju” da vam mogu pomoći da zaliječite ispucale vrhove, činjenica je da vam u ovom slučaju preostaje samo jedno rješenje – šišanje.

Losioni sa visokim zaštitnim faktorom


Korištenje losiona ili krema sa zaštitnim faktorom je odlična stvar, ali oni sa veoma visokim zaštitnim faktorom (višim od 30) zapravo su uludo bačen novac. Losioni sa najvišim zaštitnim faktorom daju vam lažni osjećaj sigurnosti, a oni sa zaštitnim faktorom 30 sasvim su dovoljni za adekvatnu zaštitu (gledajte da sadrže titanijum dioksid, cink oksid, avobenzon ili meksoril u aktivnim sastojcima).

Ulje za zanoktice


Čini se kao odlična ideja – deset kapljica svaki put kada radite manikir. Međutim, kod oštećenih zanoktica, ulje se ne zadržava. U tom slučaju, krema je puno bolja varijanta. Koristite cjenovno pristupačnije kreme ili vazelin.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info