5 vrsta ljubavi koje ćete iskusiti u životu

1

Ljubav je čudna stvar. Ona se dešava u toliko mnogo nijansi i načina da je gotovo nemoguće predvidjeti vrstu ljubavi koju ćete iskusiti, sve dok je ne doživite. Ipak, koliko god bila zbunjujuća, srećna ili bolna, ljubav je osjećaj koji svi žele da iskuse. Tokom života, voljećete i bićete voljeni, a najvjerovatnije ćete iskusiti i sljedećih pet vrsta ljubavi.

Platonska ljubav


Platonska ljubav je najjednostavnija od svih vrsta. Nema nikakvih obaveza i nema seksualne namjere. To je čista i prijateljska ljubav koju veoma često iskusimo još u ranom periodu života. Ovo je vrsta odnosa koji dijelite sa bliskim prijateljima iz djetinjstva, ali i sa pojedinim prijateljima iz zrelog doba. Da li se sjećate kada vam je prvi put nedostajala prijateljica ili neka druga bliska osoba? To je vjerovatno bio vaš prvi trenutak platonske ljubavi.

Neuzvraćena ljubav


Neuzvraćena ljubav obično je ona koja vas ostavlja slomljena srca i koju je većina nas do sada iskusila. To je zastrašujuća, jednostrana ljubav, kada vam se neko sviđa i zaljubljeni ste u njega, a znate da vam osjećaji neće biti uzvraćeni. Iako vam ova vrsta ljubavi može “zgaditi” ljubav, ona vam pomaže da shvatite pravu vrijednost uzajamne ljubavi.

Romantična ljubav


Leptirići u stomaku, blaženstvo i sreća dešavaju se kada iskusite romantičnu ljubav. Ona je lijepa i sentimentalna na najbolji mogući način. U stomaku osjećate leptiriće, svijet izgleda mnogo ljepše i sa lica ne možete skinuti osmijeh. Želite da budete sa svojim partnerom stalno. Srećna si. On je srećan. Svijet je srećan zbog vas. I uživate kao nikada u životu.

Opsesivna ljubav


Opsesivnu ljubav obično iskuse “početnici”, koji ljubav dožive po prvi put, najvjerovatnije nakon što su se morali nositi sa neuzvraćenom ljubavi. Opsesivni ljubavnici obično su uplašeni, nesigurni i opsesivno se ophode prema vezi. Možda ste se već i našli u ovoj situaciji ili ste bili u vezi sa nekim ko se tako ponašao. To je faza, koju je skoro svako od nas iskusio, a koja podrazumijeva strah da ćemo izgubiti onoga koga volimo.

Bezuslovna ljubav


Parovi koji osjećaju ovu vrstu ljubavi apsolutno su blagosloveni. Da li volite nekoga više od sebe? Da li vam je do te osobe stalo više nego do bilo čega drugog na svijetu? Vi najvjerovatnije bezuslovno volite. Ako se brinete jedno o drugom i ako se nesebično volite i dajete, vi osjećate posebnu vrstu ljubavi koju nisu iskusili mnogi, ali su proveli skoro cijeli život tražeći je.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info