Vodič do savršenog feniranja

0

Obožavate izgled isfenirane kose, ali nikako da tu savršenu frizuru napravite i kod kuće? Isfrustrirate se pokušavajući i na kraju uvijek završite u frizerskom salonu? E pa, drage dame, brigama i frustraciji je kraj! Hajde da pogledamo kako da se savršeno isfenirate u udobnosti vašeg doma, pardon, kupatila.

Prvi korak


Feniranje je potrebno započeti na način da zaštitite kosu od oštećenja koja mogu nastati usljed korištenja omiljenog alata. Dakle, obavezno investirajte u neki dobar proizvod za zaštitu kose od toplote, kao što su zaštitni sprej ili balzam koji smanjuju oštećenja, a ujedno su i dugotrajni.

Drugi korak


Sušite kosu dok ne bude suha oko 60%. Zatim, koristeći okruglu četku srednje veličine fenirajte kosu prema naprijed (od lica) kako biste dobili ekstra volumen. Da zagladite vrhove, četkajte kosu pljosnatom četkom pri kraju feniranja. Kada je kosa potpuno suha, koristite peglu za kosu kako biste dodali ekstra volumen i glatkoću.

Treći korak


Želite još ideja? Za prirodan, ali seksi izgled, za kratke i stilove srednje dužine potrebno je da stavite pjenu za kosu i da osušite kosu prirodnim putem. Za maksimalan volumen, stavite tople viklere na par minuta i seksi frizura je tu.

Za duge frizure i frizure srednje dužine koristite uvijač ili peglu za kosu, kako biste dobili glamurozni izgled nakon feniranja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info