Uređenje doma: Trendovi za 2013.

0

Dolaskom proljeća obično je na pomolu i proljetno spremanje, a ovo vrijeme je idealno i da isprobate neke od najboljih dizajna ove sezone. Bez obzira na vaš stil, pogledajte sledeće trendove koje vrijedi isporbati.

 

Smaragdno zelena

Zaboravite na prošlogodišnju boju mandarine, jer je smaragdno zelena proglašena bojom godine! Spremite se da vidite ovu predivnu nijasnu apsolutno svuda – od vaze za cvijeće do zavjesa. Ako niste baš sigurni da želite zid u ovoj boji, opredijelite se za suptilnije detalje koji uključuju ovu boju, kao što je tepih.

 

Plava

Monako plava je veoma živahna. Ova svestrana nijansa odlično izgleda sama ili pomiješana sa grafičkim šarama, koje su takođe moderne ove sezone.

 

Plava

Niste spremni da sobu ofarbate u plavo? Onda dodajte male detalje u toj boji. Ova predivna lakirana komoda predstavlja formu i funkciju u jednom.

 

Te divne ’20.-te

Doba prohibicije se vraća, bar što se tiče dizajna. Očekujte oživljavanje art decoa u domovima, gotovo u svemu, od zidova do namještaja.

 

Sirovi stil

Površine napravljene od kamena i drveta pomažu u unošenju vanjskog, rustikalnog stila u savremeni dom. Da li ćete se odlučiti za novi sto ili pult, apsolutno je do vas i vašeg ukusa. Takođe, izloženi detalji totalno su in.

 

Zlatni standard

Boje metala, kao što su zlato i mesing, privlače više pažnje i toplije su od srebra. Dizajneri vole kako ove metalik boje ističu toplinu, a mogu se upariti sa skoro svim drugim bojama.

 

Klasični duo

Crno-bijeli dizajn je nedavno postao rastući trend kod kupovine namještaja. Ova kombinacija boja je vanvremenski stil koji ostavlja prostora za zabavno dizajn eksperimentisanje.

 

Da kucnem u drvo!

Neukrašeni komadi od drveta koji se mogu pohvaliti prirodnom ljepotom i elegancijom sastavni su dio chic domova ove sezone. Dodajte neutralne detalje kako biste pojačali kohezivni, mirni izgled prostorije.

 

Kombinacija tekstura

Za jednostavan, a veoma upečatljiv izgled, sastavite kombinaciju različitih tekstura: tapete na zidovima, kameni sto, visoke lampe čiji se abažuri slažu sa zidovima i tepih sa uzorkom. Odlična kombinacija koja će vašem životnom prostoru dati bogat izgled.

 

Totalna grafika

Živopisni uzorci na zidovima, podovima i detaljima veliki su hit u uređenju doma. Pruge su posebno popularne te su manje nametljiv način da lakše “uđete” u ovaj grafički trend.

 

Svjetlija strana

Za svjež izgled kombinujte jarku paletu žute i zelene boje sa različitim teksturama. Caka? Birajte uzorke za zidove i pod koji se dopunjuju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info