8 odličnih frizura za proljeće 2013.

0

Ako je usljed hladnog vremena vaša kosa postala suha, ne znate šta da uradite s njom ili jednostavno želite novu frizuru – nema mjesta za brigu. Sada je pravo vrijeme za novu frizuru. Štaviše, ako vam je potrebna inspiracija, na pravom ste mjestu. Imamo sve – duge, kratke i sve druge frizure.

 

Charlize Theron

Frizura: “Ovaj stil je klasičan te podsjeća na dječačke frizure”, kaže frizer glumice Charlize Theron, Enzo Angileri. “S obzirom da je jednostavna i laka za nošenje, Charlize i ja smo je nazvali ‘sloboda’. Sama frizura ima blagi volumen na vrhu, a veoma je ženstvena zahvaljujući nježnim suženjima na zulufima i potiljku”.

Šta trebate znati: “Svijetla, dimenzionalna boja kose ovu frizuru čini još interesantnijom”, kaže Anglieri. “I, da budem iskren – ona najbolje stoji damama koje imaju proporcionalno tijelo”.

 

Anne Hathaway

Frizura: Frizer ovogodišnje dobitnice Oskara, Adir Abergel, opisuje ovaj stil kao modernu pixie frizuru sa nestašnim samopouzdanjem. “Ona ima duge šiške koje su pomjerene u stranu, a pozadi je veoma kratka i slojevita kako bi cijelom izgledu dala mekanu i ženstvenu liniju”, kaže Abergel.

Šta trebate znati: “Kratka kosa izgleda sjajno kod svih žena koje imaju dramatične crte lica. Najbolje od svega jeste što ovaj stil ima i više varijanti. Na primjer, zagladite je gelom i napravite razdjeljak te ćete dobiti savršenu elegantnu frizuru. Ili, za opušteniju varijantu, pustite kosu da se sama osuši i imaćete odličnu ležernu frizuru”, kaže Abergel.

 

Nicole Richie

Frizura: Frizer Andy LeCompte napravio je Ritchie postepenu bob frizuru sa mekanim, nevidljivim slojevima. Naprijed, najduži dijelovi se protežu par centimetara ispod brade, dok najkraći dijelovi nježno grle vrat i potiljak.

Šta trebate znati: “Ovo je zapravo veoma fleksibilna frizura”, objašnjava LeCompte. “Skriveni slojevi mogu pomoći da kosa izgleda gušće ili “istanjiti” kosu koja ima previše volumena”.

 

Marion Cotillard

Frizura: Bob frizura koja seže ispod brade, sa asimetričnim dijelovima, zahvaljujući dubokom razdjeljku sa strane.

Šta trebate znati: Za ovu frizuru je potrebno odvojiti više vremena. Ako vaša kosa nije prirodno svilenkasto ravna, budite spremni za upotrebu fena i pegle za kosu par puta sedmično. Na taj način oštre linije frizure dolaze do punog izražaja.

 

Olivia Wilde

Frizura: “Olivia je htjela kraću frizuru, ali ne i prekratku”, kaže njen frizer David Babaii. Njegovo rješenje je ovaj stil gdje vrhovi nježno prekrivaju ključnu kost, sa slojevima koji uokviruju zaobljeno lice.

Šta trebate znati: “Ovo je odlična frizura koju je potrebno samo oprati i već ste spremni”, kaže Babaii. “Pored toga, ona je i dalje dovoljno duga da je možete zavezati u konjski rep, kojeg Olivia voli”.

 

Emma Stone

Frizura: Pogledajte pažljivo Emmine šiške. Iako na prvi pogled izgledaju da su ravne, one su zapravo na vrhovima zaobljene kako bi “uokvirile” njeno lice. Što se tiče slojeva, njena frizerka Mara Roszak kaže da je ključ u uklapanju. “Najkraći slojevi su dužine brade. Kako bi slojeve uklopila, sjekla sam kosu vrhovima makaza imajući na umu da najduži slojevi moraju zadržati svoju punoću”.

Šta trebate znati: Roszak upozorava da kada je u pitanju raslojavanje oko lica, manje je više. “Volim kada kosa pada nježno i prirodno, bez pretjeranih valova. Držim se pravila da najkraći slojevi trebaju padati između 1.30 do 2.50 centimetara ispod brade”.

 

Jessica Biel

Frizura: “Bio sam inspirisan ljepotom Francuskinja šezdesetih godina, kao što je Jane Birkin”, kaže Abergel, frizer Jessice Biel. Šiške je, uz pomoć makaza za stanjivanje, isjekao na debljinu trepavica, kako bi uklonio njihovu težinu. “Na taj način, kako budu rasle, Jessica ih može pomjeriti u stranu”, objašnjava Abergel.

Šta trebate znati: Želite da vam kosa izgleda gušće? Tupi, deblji krajevi (kao na slici) stvaraju iluziju više kose. “Potrebno je izbjeći stvaranje slojeva oko jagodične kosti, koji daju veći volumen na vrhu, a čine krajeve da izgledaju previše tanko”, kaže Abergel.

 

Amanda Seyfried

Frizura: Ljepota ovog sjajnog stila leži u njegovoj jednostavnosti. “Amandina kosa ima jednaku dužinu, sa dugim slojevima”, kaže njena frizerka Jenny Cho.

Šta trebate znati: “Ako će vaša kosa biti ove dužine, ona mora da bude i zdrava”, kaže Jenny. Upravo zbog toga je potrebno da jednom sedmično uradite tretman duboke regeneracije. Ona, takođe, dodaje da ovaj stil najbolje pristaje ženama sa ovalnim licem, ali se može mijenjati, sa dodatnim slojevima, kako bi pristajao i drugim oblicima lica.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info