10 znakova da vas muškarac vara

0

Istraživanja pokazuju da se 50 do 60% oženjenih muškaraca tokom braka “upušta” jednom ili dva puta u vanbračni seks. Njihove žene često nemaju pojma da su to i uradili. Upravo zbog toga je i bitno da znate raspoznati znakove. Pogledajte sljedećih deset znakova koji vam mogu pomoći da otkrijete varalicu.

 • Ako je muškarac varao ranije, to je nesumljivo pokazatelj da će varati i ubuduće.
 • Narcisoidni muškarci osjećaju da imaju pravo na više stvari od drugih muškaraca. Oni najčešće varaju, jer misle da ne moraju poštovati pravila.
 • Muškarci koji ne osjećaju krivicu ili kajanje kada urade nešto loše glavni su kandidati za varanje. Pomenute emocije, koje nemaju, neće ih zadržavati.
 • Ako je dobar u laganju o drugim stvarima iz svog života, onda je i jednako uspješan u laganju o prevari.
 • Ako su jedan ili oba njegova roditelja bili nevjerni, onda je veća vjerovatnoća da je i on skloniji varanju.

 • Nezaposlenost stavlja pritisak na brak i muškarac se može osjećati ranjivo, a naročito ako je posao definisao njegov identitet. Kada muškarac nema visoko mišljenje o sebi, često može pokušati da ga poveća varanjem.
 • Vi gledate TV, a on je za računarom. Vi idete na spavanje, a on ostaje budan do sitnih sati. Dijelite životni prostor, ali imate osjećaj kao da niste skupa. Ako muškarac organizuje svoj život tako da što manje vremena provodi sa vama, to ne mora da znači da se viđa sa nemom drugom. Ali, ovakvo ponašanje signalizira distancu koja postaje plodno tlo za nevjeru.

 • Možda se više ne mazi s vama kada ste u krevetu. Ili je sasvim iznenada počeo da spava u pidžami, mada to nikada ranije nije radio. Ovo ukazuje da više nije povezan sa vama te može ukazivati i na to da intimne trenutke traži negdje drugo.
 • S vremena na vrijeme provjerite na računaru stranice koje je posjećivao. Nova i tajanstvena e-mail adresa je znak za uzbunu. Nova adresa ne znači automatski da vas vara, ali ako on ne želi da podijeli sadržaj elektronske pošte s vama, postoji velika vjerovatnoća da se ipak upustio u vanbračnu vezu.
 • Na kraju, obratite pažnju na nove “navike” korištenja mobilnog telefona. Na primjer, sada uvijek drži telefon u džepu, a prije ga je ostavljao na stolu. Ili, prije je možda slao sms-ove i obavljao pozive dok ste i vi bili s njim, a sada pravi izgovore svaki put kada telefon zazvoni te ne obavlja razgovore u vašem prisustvu.

Kako se nositi sa nevjerstvom

Ako su vaše sumnje potvrđene i ispostavi se da vas vara (ili je varao), stručnjaci savjetuju sledeće:

 • Prvi korak u suočavanju sa nevjerstvom jeste da prepoznate da li vašu vezu treba spašavati. 65% parova ostaju zajedno i nakon nevjerstva, a njihova veza može postati jača nego ikad prije.
 • Potražite profesionalnu pomoć (ako se odlučite da ostanete skupa), ali obratite pažnju i na obrasce ponašanja i učestalost svađa – pomenuti su možda bili razlog za nevjerstvo. Kada saznate razlog zbog kojeg je došlo do nevjerstva, stvari će vam postati jasnije i možete odlučiti da li i dalje želite da budete u vezi ili ne.

Konačno, kako se nosite sa partnerovim nevjerstvom isključivo zavisi od vas, ali uradite nešto – nemojte dozvoliti da situacija “visi” u vazduhu bez bilo kakvog rješenja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info