Proljeće 2013: Modni trendovi koje možete nositi

0

Donosimo mali vodič najbitnijih trendova sa proljetnih modnih pisti, a koje možete nositi. Odaberite jednu ili više ideja i spremni ste za sezonu koja je pred nama.

 

Bermude

Lepršave pantalonice koje su bile po svim modnim pistama ove sezone, od New Yorka do Pariza, savršene su za sve žene koje su mislile da im ova laskava dužina nikada neće pristajati. One su cool, elegantne i chic. Naravno, nosićete ih u toplim, proljetnim danima.

 

Crno – bijela kombinacija

Proljetni trendovi su veoma često tako predvidivi i tipični, kao što je cvjetni dezen, ali ove sezone, dizajneri su stavili akcenat na jake crno – bijele kombinacije. Prikladne su za nošenje tokom cijele godine, neće previše opteretiti vaš budžet, a dovoljno su elegantne da ih možete nositi i na posao i u večernji provod.

 

Ekstravagantne sunčane naočale

Sunčane naočale neobičnih okvira pravi su hit ove sezone. Mogle su se vidjeti na svim svjetskim modnim pistama, raznih oblika i veličina, a svaki par je zanimljiviji od drugog. Ako ste dovoljno odvažni, ovakve naočale će sigurno izazvati pažnju okoline.

 

Odvažne pruge

Čini se da one nikada neće izaći iz mode. Ipak, potrebno je znati kako ih nositi. Uvijek imajte na umu da vertikalne pruge sužavaju, a horizontalne imaju suprotan efekat. Majice, tunike, blejzeri pa čak i pantalone na pruge – sve je do vas i vašeg ukusa. Najbolje od svega jeste što ćete ove komade garderobe moći nositi nekoliko sezona – kao što rekosmo, stalno su in.

 

Vještačka koža

Ako još uvijek ne znate, garderoba od “prave” kože (srećom!) već je odavno out! Ipak, vještačka koža je in. Minimalistički oblici, bogate boje i frizura i šminka koje ne zahtijevaju previše rada plus odgovarajući modni detalji, ovom izgledu daju glamurozni sjaj starih vremena.

 

Kratka odijela

Veoma neobičan, ali ujedno i vrlo svestran stil – kratko odijelo. Ovaj stil se mogao vidjeti na svim modnim pistama, a odličan je za tople proljetne dane i popodnevne kafe sa prijateljicama. Još ako izaberete model sa prugama, nosićete dva stila u jednoj kombinaciji.

 

Sportske haljine

Proljetne sportske haljine sa laskavim suknjama A kroja i otkrivenim ramenima garantovano će privući pažnju svakog muškarca. Odlične su i jer se savršeno slažu sa štiklama, sandalama ili platnenim patikama. Nećete pogriješiti ni ako preko ramena prebacite lagani džemper ili jaknu od vještačke kože.

 

Ravne i cipele niske potpetice

Seksi šiljaste štikle koje su bile trendi devedesetih godina prošlog vijeka ponovo su in. Nama i nisu omiljeni modni detalj, ali ako želite da budete u trendu, onda ih morate imati. Možete ih kombinovati sa kratkim odijelom ili bermudama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info