Najbolji parfemi za proljeće 2013.

0

Proljeće je jedno od najljepših godišnjih doba. To je vrijeme kada se sve budi, dani postaju duži, vrijeme je lijepo, a vi ste pozitivniji i bolje raspoloženi. Kako bi efekat bio još bolji, odaberite neki od sledećih parfema.

 

Chanel Chance

Neočekivano cvjetni miris sa potpisom Chanela. Chance na francuskom znači sreća, a stvoren je za žene koje znaju da, kako bi bile srećne, potrebno je i da vjeruju u sreću. On se sastoji od najfinijih sirovina, kao što su: note bijelog mošusa, zumbula i limuna, ružičastog bibera, jasmina i svježeg vetivera. Ovaj parfem će vas iznenaditi svojim stalnim promjenama.

 

Miss Dior Cherie – L’eau

Ovaj fantastični parfem kojeg potpisuje Dior ima svježu cvjetnu notu. Gornja nota je gorka narandža, središnja je gardenija, a bazna nota je bijeli mošus. Odličan parfem za odličan efekat.

 

Stella McCartney – L.I.L.Y

L.I.L.Y je putovanje kroz čula. Gornje note dočaravaju bogatu, mineralnu svježinu tartufa. Središnje note zelenog i svijetlog đurđevka stvaraju neodoljivu zavisnost. Bazne note otkrivaju zemljanu toplinu hrastove mahovine.

 

Flora by Gucci – Gorgeous gardenia

Flora by Gucci iz Garden kolekcije sastoji se od pet parfema koji su inspirisani Guccijevim šalom kojeg je za princezu Grace od Monaka kreirao Vittorio Accornero. Na čuvenom šalu su se nalazili cvjetovi mandarine, tuberoze, magnolije, ljubičice i gardenije. Upravo je gardenija glavni miris ovog prekrasnog parfema.

 

Kenzo Amour

Kenzo Amour ili putovanje ljubavi… Parfem budi sjećanja na divna mjesta sa živim bojama i mirisima, stapajući mirisne cvjetove Balija, cvjetove trešnje Japana, tanaka drvo, tamjan i rižu, vanilu i bijeli čaj iz Kine. Azijska mirisna avantura u jedinstvenoj bočici parfema.

 

Givenchy – Ange ou Démon Le Secret

Obuhvatite strast i snagu, provokativnost i nevinost. Givenchy Ange ou Démon Le Secret igra na zanosnu kartu dualizma, Ange ou Démon, koji se nalazi u svakoj ženi. Sa mirisom koji je nježan kao i koža žene, Givenchy oslobađa njenog unutrašnjeg anđela koji je graciozan i elegantan. Neodoljive note italijanskog zimskog limuna, listova zelenog čaja, jasmina, božura i pačulija učiniće da se osjećate baš tako!

 

DKNY Be delicious fresh blossom

Inspirisan je ljepotom cvijeta jabuke koji je istovremeno delikatan i ženstvan, sa daškom svježine. Bočica je dizajnirana u karakterističnom stilu “jabuke”, a parfem je nježan i prozračan poput proljetnog jutra.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info