Najbolji prirodni sastojci za blistavu kožu

0

Jedna od prvih stvari koju drugi na nama primijete svakako je koža. Naravno, blistava i lijepa koža je san svih nas, ali upotrebom raznih fabričkih preparata može doći i do pojave neželjenih efekata (pigmentacija, tamne mrlje, opekotine i slično). Upravo zbog toga stručnjaci preporučuju da se što češće koriste prirodni sastojci koji koži daju prirodan, blistavi sjaj. Najbolje od svega, većina pomenutih sastojaka je jeftina, a vaša kože će od njih izgledati apsolutno fantastično.

 

Masaža ricinusovim uljem

Dobra masaža ricinusovim uljem može biti jedan od najboljih načina da se riješite tamnih mrlja sa lica. Potrebno je da masirate lice ovim uljem petnaest minuta i da nakon toga isperete mlakom vodom. Ujedno, ovo je i jedan od najboljih prirodnih načina da imate zdravu i blistavu kožu.

 

Glicerin i med

Pomiješajte dvije kašičice glicerina i dvije kašičice meda te dobijenoj smjesi dodajte kašičicu soka od limuna. Nanesite na lice i nakon deset minuta isperire hladnom vodom. Pomenuta smjesa djeluje kao prirodni izbjeljivač koji koži pruža blistavi sjaj. Pogodna je za sve tipove kože.

 

Mlijeko i jogurt

Pomiješajte po jednu kašičicu mlijeka, jogurta, meda i ulja od susama. Smjesu nanesite na lice i isperite toplom vodom nakon dvadeset minuta. Ova maska, ukoliko se redovno koristi, može vam pomoći da imate blistavi ten već nakon par dana.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info