Veze: Da li je vrijeme da jedno drugom kažete zbogom?

0

Kada je veza u krizi, iskusićete više ekstremnih situacija kao par: više svađa, više suza i više nesrećnih trenutaka. Nekoliko puta ćete preći preko svega i pomirićete se, ali je neizbježno da će se pomenuti ciklus ponavljati. Pa, kada je vrijeme da jedno drugome kažete zbogom?

 

Sami ste u tome

Prvi od znakova je kada jedan od partnera jednostavno prestane da se “trudi” oko poboljšanja veze. To se može dešavati u raznim oblicima, kao što su češća “zauzetost” ili manja zainteresovanost za komunikaciju. Možda ćete doživjeti nedostatak podrške od partnera i povećano nezadovoljstvo malim stvarima. Ako bilo koja strana nije zainteresovana da se potrudi oko rješavanja problema, kraj veze je veoma blizu. Ne možete kontrolisati kako se neko osjeća. Ono što možete kontrolisati je način vašeg razmišljanja i vaše reakcije.

 

Promjena je jedina konstanta

Promjene su dio života, ali one mogu biti veoma teške kada ste u vezi. Kada jedan partner “evoluira”, a drugi ostaje nepromijenjen, kraj veze može biti na vidiku. Možda ste postali strastveni pobornik zdravog načina života, a vaš partner nema nimalo interesovanja za pomenuto. Možda ste fokusirani na izgradnju karijere, dok je vašem partneru cilj da ima više slobodog vremena. Nijedna strana nije u pravu ili u krivu, ali ako niste na istim talasnim dužinama, vrijeme je da okrenete novi list.

 

Ne postoji zajednička vizija

U vezama se moraju praviti kompromisi; međutim, kada imate nevjerovatno različite vizije o stvarima koje su zaista važne, kao što su, primjera radi, brak, djeca, prioriteti, možda je vrijeme da se oprostite. Uvijek ćete morati da se žrtvujete na neki način, kako biste oboje bili srećni, ali ako se ne slažete oko stvari koje najviše želite u zajedničkom životu, razmislite o tome da krenete dalje.

 

Ne možete se pomiriti sa prošlošću

Kada parovi skrivaju ljutnju i negodovanje oko nečega što se desilo u prošlosti te ako se taj problem često izdiže iznad drugih, može doći do problema u vezi. Osjećaj ljutnje u kratkom roku je sasvim u redu, ali vaša veza može biti u ozbiljnoj krizi, ako se stalno vraćate stvarima koje su se desile u prošlosti, uprkos nastojanjima da ih oprostite i krenete dalje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info