Kako boje koje nosite utiču na vaše raspoloženje

0

Svi imamo omiljene boje, a one su nam, skoro pa uvijek, vodič i orijentir prilikom kupovanja odjeće. Međutim, znate li kako boje omiljenih krpica utiču na raspoloženje? Ili šta one govore o našoj ličnosti? Saznajte u nastavku.

Crvena


Ova boja navodno poboljšava metabolizam, povećava stopu disanja i krvni pritisak. Lako se primjećuje sa velike udaljenosti pa otuda i crveno svjetlo na semaforu. Ako želite da se izdvojite od okoline, ali da ne budete previše upadljivi, nosite karmin i lak u ovoj boji. Takođe, ona se povezuje sa strašću i ljubavlju.

Žuta


Povezuje se sa srećom i energijom te podstiče mentalnu aktivnost i proizvodi mišićnu energiju. Svijetlo žuta boja obično se nosi kada želite da privučete pažnju. Kako biste bili pozitivni i imali energije, uvijek možete obući majicu ili suknju u ovoj prekrasnoj boji.

Narandžasta


Narandžasta kombinuje strast crvene i sreću žute. Ona predstavlja entuzijazam i kreativnost te je veoma stimulativna. Ljudskom oku ona je veoma “vruća” boja tako da daje osjećaj topline. Narandžasta i sve njene varijante veoma su in tako da nikada nećete pogriješiti sa haljinom ili modnim dodatkom u ovoj boji.

Zelena


Za ovu se boju smatra da najviše prija ljudskom oku, jer asocira na ljepotu prirodnog svijeta. Ona se i povezuje sa prirodom i svježinom. Jakna, kaput, modni detalji pa čak i pantalone u ovoj boji pravi su hit.

Plava


Plava se smatra bojom koja umiruje um i tijelo; ona proizvodi umirujući efekat. Takođe, povezuje se sa mudrošću. Veoma je zastupljena u ormaru svake dame – od džinsa do majica i haljina.

Ljubičasta


Ova prekrasna boja povezuje se sa elegancijom, raskoši, moći i luksuzom. Veoma je rijetka u prirodi usljed čega je još upečatljivija kada je nosite. Uvijek možete odabrati haljinu, suknju, bluzu ili majicu u ovoj boji i definitivno ćete ostaviti odličan utisak.

Naravno, ne morate se previše brinuti oko izbora boja – ovo je samo podsjetnik da su boje više od “praznika” za oči. One pričaju priču bez riječi, a vi možete da odaberete smjer u kojem ta priča ide. Najbitnije pravilo je da nosite ono što se vama sviđa i u čemu se osjećate udobno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info