5 najboljih frizura sa šiškama

0

Frizure sa šiškama često su izbor mnogih žena, a ono što je najbolje je da je sasvim nebitno da li su on duge ili kratke, ravne ili na stranu – frizure sa šiškama su uvijek in. Donosimo pet najboljih.

Duge i na stranu


Ove elegantne šiške pristaju svim oblicima lica, dužini i teksturi kose. Nakon pranja kose potrebno je da ih “zavučete” iza jednog uha i ostavite da se osuše. U suprotnom, nanesite na njih kremu te ih počešljajte dok su još vlažne (ili gel, ako imate kovrdžavu kosu). Fenirajte ih od korijena ka dole.

Duge i guste


Ako imate gustu kosu, one su baš za vas. Pored toga, one ovalnom licu pomažu da izgleda tanje i izduženo. Na mokre šiške nanesite kremu i fenirajte koristeći pljosnatu četku. Završite brzim prelaskom pegle za kosu, povlačenjem u luku, što vrhovima pomaže da leže ravno u odnosu na čelo.

Duge šiške koje uokviruju lice


Šiške koje padaju preko vanjskih uglova očiju ističu jagodice. Posebno su pogodne za ovalni i okrugli oblik lica. Koristite manji češalj kako biste ih razdvojili od lica (potrebno je da ih istovremeno fenirate kako biste dobili volumen). Zatim ih razdvojite po sredini i zagladite peglom preko vrhova. S obzirom da ova frizura ističe i oči, nanesite na njih crni tuš.

Duge i razbarušene


Razdvajanje šiški u sredini ovoj frizuri daje trunku nesavršenosti, a istovremeno, ovaj stil je veoma cool i trendi. Fenirajte kosu dok ne bude polusuha. Nakon toga pređite četkom preko šiški, prije nego se osuše. Ovaj stil pristaje svim oblicima lica, ali ne zaboravite da je potrebno da prstima napravite mali razdjeljak. Na kraju, nanesite malo kreme ili voska.

Kratke šiške


One su odlične za kraće frizure, a ako imate malo čelo, ono će uz njihovu pomoć izgledati duže. Pored toga, idealne su za okrugli oblik lica, jer ga stanjuju. Njihova idealna dužina je 5 cm iznad obrva. Nakon pranja kose, “povucite” ih na stranu i ostavite da se osuše. Stilizujte ih pomoću kreme ili gela.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info